Gasztronómia

Palackba zárt élmény

Napsütés, csodálatos kilátás, varázslatos színek, illatok és ízek – elég jó kombináció egy nagyszerű nyári délutánhoz. Ha mindemellett fontos számodra a fenntarthatóság és az organikus termesztés is, ne keresgélj tovább, számodra a Kristinus Borbirtok a tökéletes választás!

Kéthely több szempontból is érdekes kirándulási célpont lehet – legyen szó egy biciklitúráról a Balatonnál, egy sétáról a szebb napokat is megélt, XVII. században épült neobarokk stílusú Hunyady kastély fakülönlegességeket rejtő parkjában, vagy éppen ismerkedésről a helyi borkészítés háromszáz éves hagyományaival.

 

Kristinus Borbirtok

 

A Kristinus Borbirtok 55 hektáros területén 2005 óta gondosan nevelt és kézzel szedett szőlőszemei tölgyfahordókban érlelődve várják, hogy a lehető legtökéletesebb állapotukban palackba, majd a poharadba kerüljenek – akár a te közreműködéseddel. A borászat biodinamikus szemlélete révén a szőlő és környezete egy nagy egységet képez, amelyet mesterséges anyagok használata helyett természetes preparátumokkal védenek. Ehhez a kiemelt figyelemhez társulnak a talaj és az éghajlat sajátosságai, a végeredmény pedig egy prémium minőségű ízvilág, ami csak arra vár, hogy felfedezd.

Gasztroműhelyükben kiemelten fontos szerepet kapnak a termelői és saját készítésű alapanyagok, így a menüsor az évszakokkal együtt változik. A birtokkal szemben legelnek az ország egyik legjobb tenyészetének Angus marhái, a kenyerek saját kovásszal készülnek, a fűszerek nagy része pedig saját konyhakertjükből származik. Természetesen a kínált borok tökéletesen kiegészítik az egyes fogásokat, tovább növelve az ízek harmóniáját. Gondold csak el: ülsz a szőlőre néző teraszon, nézed a naplementét, miközben az ízek szétolvadnak a szádban…

 

 

Szeretnéd még tovább fokozni az élményt? Maradj éjszakára, és kóstold végig az étlapot másnap! A tízszobás kutyabarát vinotel kialakításakor – a birtok egészéhez hasonlóan – a prémium minőség és a kényelem biztosítása mellett a fenntarthatóság állt a középpontban. A vendégeket esténként borkóstolókkal, borvacsorákkal, házi koncertekkel és a saját mozitermükben tartott privát vetítésekkel várják, ahol a pincészet boraival és az azokhoz illő falatokkal biztosítják, hogy látogatóik a lehető legtökéletesebb kikapcsolódást követően pihenhessék ki a hosszú nap fáradalmait. Természetesen nem csak esti programokat tartogatnak a hozzájuk érkezők számára: kipróbálhatjátok a hőlégballonozást, vitorlázhattok a Balatonon, golfozhattok vagy éppen sétakocsikázhattok, de ha aktívabban töltenétek a napot, kölcsönözhettek biciklit, vagy bejárhatjátok valamelyik nordic walking túraútvonalat is.

Sétáljatok egyet a birtokon, próbáljátok meg kitalálni, melyik dűlő milyen szőlőfajtát rejt, lessétek el a szőlőgondozás rejtelmeit, és kényeztessétek magatokat az organikus borok legjobbjaival! A francia fajták dominanciájával összeállított egyedi kínálat minden cseppje könnyedséget, kifinomultságot és hamisítatlan balatoni élményt ígér.

Lancz Alexandra

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb