Hírek

Óvodásokat vittek a Pride-ra Svédországban

Óvodás gyerekeket vittek ki a Westpride elnevezésű göteborgi melegfelvonulásra Svédországban. Sőt, nemcsak kisétáltak velük, szivárványos zászlókat lobogtattak, miközben a mozgalom jelszavait skandálták. Svéd lapok tudósítása szerint az óvodásokat nagyjából egy hétig készítették fel az eseményre. Az óvoda idén második alkalommal vitte ki a gyerekeket a rendezvényre.

Fotó: Jonathan Berntsson
Fotó: Jonathan Berntsson

Göteborg 2

Az esetről Sara Ghazi óvónő azt mondta: az emberi méltóságra és arra oktatják a gyerekeket, hogy nem számít a nemi irányultság, sem a bőrszín. Arra szeretnék ösztönözni a gyerekeket, hogy merjenek különbözni egymástól. Arra a kérdésre, hogy szerinte a 3-6 éves gyerekek megértik-e a felvonuláson látott és hallott dolgokat és a megtanult szlogeneket, az óvónő igennel válaszolt.

Göteborg 4

Göteborg 3

A svédországi óvodák gender-semleges szemlélete számos vitát generált az elmúlt években. A stockholmi Egalia nevű óvoda néhány évvel ezelőtt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy „nemsemleges” szóhasználattal (például megszólítással), játékokkal és dekorációval vette fel a harcot a „hagyományos nemi sztereotípiák” ellen.

Forrás: ATV

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin