Hírek

Ötven év után szeretnének végre összeházasodni, mielőtt túl késő lenne

Egy ausztrál meleg pár kérvényt nyújtott be a helyi kormánynak, hogy végre rendezzék a házassági egyenlőség kérdését, mielőtt sokuk számára túl késő lenne.

hirdetés

 

Peter és Bon ötven éve élnek együtt, de nekik is fogy az idejük: két éve Bonnál rákot diagnosztizáltak, és az orvosok szerint már csak pár hónapja van hátra.

Ausztráliában régóta húzódik a házassági egyenlőség ügye. Az azonos neműek házasságát a lakosság kétharmada támogatja, a politikusok azonban belpolitikai okokból nem tudnak sehogy megegyezni, ezt a tökölést pedig az ausztrálok egyre nehezebben tűrik.

A hatvanas években Peter és Bon volt az egyik első nyíltan meleg pár Ausztráliában. Abban a korban pusztán ennyivel is börtönbüntetést kockáztattak, valamint azt, hogy a hivatalos szervek potenciális bűnelkövetőként nyilvántartásba veszik őket. Ennek ellenére a pár abban bízott, hogy láthatóságuk hatással lesz a társadalomra. Pár évvel később az egyik országos tévécsatorna műsort is készített velük, amiben megmutathatták, ugyanolyan átlagos párként élnek, mint bármelyik házaspár.

“Másodrangú állampolgárok voltunk együtt az elmúlt ötven évben. Olyan szép lenne, ha egy nap azt mondhatnánk: egyenrangúak vagyunk.”

 

Peter & Bon

Peter and Bon have loved each other for over 50 years. Five months ago Bon was told that he had months to live. Now, more than anything, they’d love to move their wedding rings from their right to their left hands and be able to say “We’re equal”.

Tell pollies it’s time for equality: www.equalitycampaign.org.au

Közzétette: Australian Marriage Equality – 2017. április 8.

 

(GayStarNews)

 

Previous post

A szorongás és a félelmek háttérbe szorultak az életemben - Interjú Pistyur Veronikával, a Bridge Budapest ügyvezetőjével

Next post

Vetkőzni vízen száguldva