Hírek

Ötödikes kislányok rakatták ki az iskolából a homofób tanárnőt

képünk csak illusztráció

 

Az Amerikai Egyesült Államokban található, alig tízezres Cedar Hills általános iskolájában eléggé szürreális események zajlottak, míg végül három ötödikes kislány a kezébe vette a dolgot.

A Deerfield iskolában éppen egy helyettesítő tanárt kaptak az ötödikesek. Az arrafelé családi ünnepnek számító hálaadás előtt az új tanárnő megkérdezte, hogy a diákok miért hálásak ebben az évben. Amikor az egyik 11 éves kisfiúra, Danielre került a sor, azt válaszolta, hogy ő árvaként azért hálás, hogy végre örökbe fogadta két apuka.

„Mi a francért örülsz te ennek? Ez nem olyasmi, amiért hálásnak kéne lenned!”

– csattant fel a tanárnő. Ezután tíz perces, olyan erősen homofób litániába kezdett, hogy azzal megrémítette a jelen lévő harminc diákot. Azt bizonygatta az osztálynak, hogy a homoszexualitás helytelen, és ha együtt él két férfi, az bűn.

A megszeppent kisfiú nem akart vitába szállni a tanárnővel. Eddigre már két meghiúsult örökbefogadási kísérleten volt túl, és attól félt, hogy a két új apukája talán meggondolja magát a december 19-én esedékes, végleges bírósági meghallgatás előtt. Ha az iskolában a tanárnő megharagszik rá, ki tudja, milyen jellemzést ad róla.

Ekkor történt, hogy három kislány is felállt, és többször megkérték a tanárnőt, hogy fejezze be a homofób ömlengést. A nő azonban folytatta, ekkor a kislányok kimentek az osztályteremből, felkeresték az igazgatót, aki pedig miután meghallotta, hogy mi történt, a tanárnőt kivezettette az iskola épületéből.

Az érintett kisfiú két apukáját, Josh és Louis van Amstelt az iskola értesítette a történtekről. Az egyik apuka, Louis hivatásos táncos, és a nálunk Szombat esti lázként ismert tévés formátum, a Dancing With The Stars táncosa – olyan hírességekkel alkottak a versenyben egy párt, mint például Kelly Osbourne vagy Priscilla Presley. A közösségi médiában ő is megosztotta, hogyan viselkedett fiukkal a tanárnő.

 

 

Az iskolában jelezték, a homofób tanárnő soha többé nem taníthat náluk. Az ügyben a tankerület is vizsgálatot indított. A The Salt Lake Tribune lapnak Louis van Amstel a könnyeivel küszködve elmondta:

„Daniel annyira megrémült, hogy azt gondolta, emiatt nem akarjuk majd őt örökbe fogadni. Ez az eset nagyon megrázta. Ez a nő mindannyiunkat megbántott.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis van Amstel (@louisvanamstel) on

 

 

hirdetés
Previous post

Szivárványzászlókkal dekorálták körbe a homofób prédikátort

Next post

Véletlenül egyszerre kérte meg egymás kezét a két meleg srác