Kultúra

Öt ünnepi szeretetbomba kedvenc popdíváinktól

Oké, oké, lehet hogy már most unod a karácsonyi felhajtást, de azért mélyen valahol te is érzed, hogy jobb a szentestére valami karácsonyi finomsággal hangolódni, nem? A popdívák szerencsére mindig így gondolták, és szorgalmasan énekelték fel a stúdiókban a karácsonyi dalokat, amik közül most össze is gyűjtöttünk öt darabot, néhány érdekességgel. Hangolódj velünk és persze… boldog karácsonyt!


 

Kylie Minogue – Every Day’s Like Christmas

Kylie karácsonyi albuma már réges-régen elbűvölt minket – igazából már akkor, mikor hallottunk híréről és el voltunk ájulva, hogy a szeretetbomba pophercegnő énekel majd a karácsonyról. Az album le is nyűgözött minket, de volt egy dal, ami igazán elrepített minket az ünnepekbe: az azóta remixet is kapott Every Day’s Like Christmas, melyhez külön videoklippet is forgattak, méginkább fokozva az ünnepi hangulatot. A saját szerzeményű dal később akár még klasszikus is lehet, így jó lesz már most megismerni. Mellesleg a srác a videóban Kylie 27 éves modell barátja. Erre is érdemes figyelni mellesleg – csak úgy mondjuk, persze. Így kell élni Ms. Minogue!

 

Mariah Carey – All I Want for Christmas is You

Tudjuk, hogy már unod, de valljuk be, nincs karácsony All I Want for Christmas is You nélkül és ez a dal tette Careyt a karácsony legnagyobb dívikus királynőjévé. A dalhoz három klippet is forgattak, és 1994 óta újra és újra visszatér a listákra – nem is akárhogyan! A pörgős karácsonyi sláger idén, 21 évesen érte el eddigi legszebb helyezését a rangos Billboard listán, Carey pedig még egy gyerekkönyvet is kiadott slágere címével. Úgy néz ki ezt a dalt nem lehet kimaxolni. Erre persze jó bizonyíték lehet az is, hogy 2011-ben a díva még Justin Bieberrel is rögzítette a szerzeményt. A dal ma már legalább olyan nagy klasszikus lett, mint például a Let It Snow, ami valljuk be, tényleg óriási teljesítmény.

Britney Spears – My Only Wish (This Year)

2000-ben, karrierje egyik csúcspontján mégis hogy engedhette volna meg magának Britney Spears, hogy ne adjon ki egy karácsonyi dalt? A pop hercegnője a Platinum Christmas című válogatás albumhoz rögzítette karácsonyi dalát, melynek többek között egyik szerzője is. 2011-ben és 2012-ben is felkerült a listákra, Dél-Koreában pedig különösen nagy sikert aratott, hiszen több mint 600.000 ember töltötte le, és volt olyan kritikus, aki Britney egyik legemelékezetesebb dalaként gondolt rá. Hát azért ennyire ne essünk túlzásokba, de szó mi szó, Britney karácsonyi dala könnyen szívünkbe talál.

 

Madonna – Santa Baby

Akármennyire megdöbbentő is, Madonna csupán, egy vagyis EGY dalt vett fel karrierje során karácsonyra. Az 1987-es jótékonysági albumhoz a Very Special Christmashöz rögzített Santa Baby mára vérbeli klasszikus lett és megannyi előadó felénekelte, bár olyan cuki pimasz kislányosan csak Madonna tudta igazán előadni. A dalt eredetileg Eartha Kitt dalolta el stúdióban 1953-ban, óriási sikerrel, majd 1954-ben újra rögzítette, ezúttal picit pörgősebb kiadásban. Végül ezt a verziót választotta Madonna is. Érdekes, hogy a dalt később Michael Bublé is felénekelte, ám mivel a dalt női énekesekre írták, nem heteroszexuális férfiaknak, Bublé kicsit változtatott a dalszövegen, Santa buddyt és Santa pallyt dalolva.

 

Leona Lewis – One More Sleep

Leone Lewis 2013-as karácsonyi albuma, a Christmas with Love pihe-puha ünnepbomba volt, főként a hozzá kiadott kislemez, a One More Sleep, mely kellően cukin adta át a karácsony előtti utolsó nehéz, hosszú estét, ami tele van izgalommal. A karácsonyi album ötlete előtt mellesleg a sokak számára kőszívűnek tűnő Simon Cowell áll, aki persze nem biztos, hogy túláradó ünnepi szeretete miatt találta ki a korong megszületését, csak az üzletet érzékelte… de kit érdekel? Leona hangja karácsonyi albumhoz és karácsonyi dalokhoz is kiváló, a világsztárból fakadó egyszerű kedvesség pedig megteremti azt a bájt, ami egy ilyen tökéletes ünnepi dalhoz szükséges.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb