Színes

Öt testvért fogadott örökbe egy egyedülálló meleg férfi

Az amerikai Robert Carter 12 éves volt, amikor különböző nevelőszülőkhöz kerülve szétválasztották őt és testvéreit. Olyan trauma volt ez számára, ami miatt évekig küzdött depresszióval és most, 29 évesen egyedülálló lehetőség kínálkozott számára, hogy másokat megóvjon a hasonló megrázkódtatástól.

Alkalma nyílt ugyanis öt testvért örökbefogadni, akik sokáig más-más nevelőszülőknél éltek. “Szavakba sem tudom önteni, mit jelent ez számomra” – nyilatkozta a People magazinnak. “A tény, hogy együtt vannak, a tény, hogy segíthetek felidézni a közös múltat… Öröm nézni, ahogy együtt nőnek fel és új közös emlékeik születnek.

 

Carter és öt gyermeke

 

Cartert egykor nyolc kisebb testévértől szakították el. Miután nevelőszülőkhöz került, semmit nem tudott róluk többé.

Az öt testvér közül először a három fiút fogadta örökbe: Robert (9), Giovanni (5) és Kiontae (4) folyamatosan csak a két lánytestvérükről meséltek neki. A szülők hiányát soha nem emlegették.

Marionnával (10) és Makaylával (7) tavaly nyáron, a lányok nyári táborában találkoztak ismét. “Folyamatosan sírtunk. Az volt a pillanat, amikor elhatároztam, hogy örökbe kell fogadnom mindannyiukat és együtt kell tartanom őket.” – idézi fel a férfi.

A két lányt először nevelőszülőként fogadta magához, ám egy hónappal ezelőtt hivatalosan is örökbefogadta őket. Az eseményen ott volt Carter korábbi partnere, Kionta Gillan is. Noha a két férfi három hónapja nincsen együtt, a gyerekek mindkettejükre apjukként tekintenek.

Célt adnak az életemnek. És a gondolat, hogy mostmár életem végéig saját családom van és látni fogom, hogyan nőnek fel és merre viszi őket az élet… Semmi mással össze nem hasonlítható.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb