Kultúra

Öt LMBT-szereplős karácsonyi reklám

A világon egyre több cég dönt úgy, hogy reklámjaiban azonos nemű párokat is szerepeltet, szóljon az a családi összetartozásról vagy a közös otthonba való hazatérés öröméről. Összeállításunkban most öt videót nézhettek meg, amelyek szívmelengető képsorai szinte (mondjuk: szinte!) mind egy dologra, a szeretet fontosságára koncentrálnak.

Az amerikai Kohl’s áruházlánc reklámja azt helyezte a középpontba, ami szerintük (és talán szerintünk is) a legfontosabb az ünnepekben: együtt lenni a szeretteinkkel. Az ünnepi vacsora közben ráadásul úgy tűnik, mintha a meleg párnak különleges bejelenteni valója is lenne…

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

Az IKEA egyik karácsonyi spotja, amit a német piacra szántak, ugyancsak a családi ünneplésről szól, és ebben is találhatunk egy meleg párt, akik puszit váltanak egymással a kaotikusan imádnivaló vacsora közben.

 

A Nordstrom luxusáruház inkább a romantikus megoldást választotta lenti videóban, amelyben egy meleg pár egyik tagja éppen hazatér a karácsonyi ajándékvásárlásból kedveséhez (és a cuki kutyájukhoz). A reklám különlegessége, hogy a két férfi a való életben is egy pár.

 

A brit Sainsbury’s áruházakat reklámozó videóban újfent családi partiba csöppenünk, azonban itt nem annyira a boldog összetartozás, hanem a száraz brit humornak megfelelően egy praktikusabb kérdés, az egymást követő karácsonyi vacsorák legyűrése áll a középpontban, Hiszen ki tudna ellenállni az anyós által kínált ínycsiklandó falatkáknak?

 

Végezetül pedig álljon itt az idei év egyik legfurcsább és legmegosztóbb LMB-témájú reklámja, amelyet a szintén brit Robert Dyas nevű bolthálózat népszerűsítésére készítettek. A videóban több alkalmazott egymás után elmondja, hogy milyen hobbijai vannak, mit árul, és hogy milyen a szexuális orientációja. A jó szándékú, de kissé bizarr összeállítást mi sem igazán tudjuk értékelni – hiszen miért is érdekelne minket a bolti eladó irányultsága, akitől fúrót veszünk? -, de a szándékot persze értjük.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb