Színes

Őszintén mesélt HIV-státuszáról az It’s a Sin színésze

Az HBO GO-n fut az It’s a Sin című brit minisorozat, amely a nyolcvanas évek AIDS-válsága idején mutatja be több meleg brit fiatal életét. A harmadik epizódban felbukkan Donald Bassett is, akit Nathaniel J Hall alakít.

A fiatalember nemrég a Sky-nak adott interjút, amelyben elmesélte, ő maga milyen körülmények között fertőződött meg a vírussal.

 

Ritchie (Olly Alexander) és Donald (Nathaniel J Hall)

 

Hall története különösen szomorú, hiszen legelső szexuális élménye során, 16 évesen kapta el a HIV-et. „Nagyon nagyon fiatalon diagnosztizáltak. Egyébként is sok munkám volt abban, hogy elfogadjam magam melegként, ne gyűlöljem azt, aki vagyok. És akkor mindezeken felül még jött a vírus is.

Nem mondtam el senkinek, sem a családomnak, sem a barátaimnak – egészen 2017-ig csak nagyon kevés ember tudott róla. Azt hittem, hogy boldogulok vele. Betettem egy dobozba és feltettem egy magas polcra.

Akárcsak sorozatbeli párja, Ritchie, úgy fiatalon Nathaniel yem vett arról tudomást, hogy a vírus az ő életére is hatással lehet – amíg aztán túl késő volt. „Mikor javasolták, hogy végezzem el a tesztet, nemet mondtam, mert úgy voltam vele, hogy lehetetlen, hogy elkaptam. Fehér voltam, középosztálybeli és éltanuló, azt hittem, ez olyan emberekkel, mint én, nem történhet meg, ami nevetséges hozzáállás, mert bárkivel megtörténhet.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nathaniel J Hall (@nathanieljhall) által megosztott bejegyzés

 

Szerencsére Nathanielt évtizedekkel azután diagnosztizálták, mint amikor az It’s a Sin játszódik, de így is 15 évébe telt, hogy elfogadja státuszát. „Azzal a tudattal és abban a félelemben éltem, hogy átadhatom a partneremnek a vírust, egészen 2016-ig, amióta a tudománynak köszönhetően ez már nem lehetséges” – meséli Nathaniel, akinek a fegyelmezett gyógyszerszedése és nem kimutatható vírusszáma megakadályozza azt, hogy bárkit megfertőzzön.

Nathaniel amellett, hogy színészként dolgozik, HIV-aktivista is. Igyekszik megkönnyíteni azok életét, akik félnek a vírustól, vagy épp nemrég tudták meg magukról is, hogy érintettek. „Azt üzenem, hogy ha el is kapod, a megfelelő segítséggel rendben leszel. Boldog és egészséges ember leszel.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin