Életmód

Ősszel sem szabad elhanyagolni a szőrtelenítést – eláruljuk, miért!

Vége a nyárnak, vele pedig sajnos a strandszezonnak is. A csupasz, frissen szőrtelenített gyönyörű felsőtestek látványa is már csak nyári emlék. Az ősz beköszöntével sokan – gondolván, úgyis meleg pulóver és dzseki borítja a szóban forgó testrészeket – akár hónapokra felhagynak a szőrtelenítéssel. Ezt viszont nagyon rosszul teszik. Most eláruljuk, miért fontos a hideg idő beköszöntével is kellő figyelmet fordítani a szőrtelenítésre.

Augusztusi lapszámunkban a különböző szőrtelenítési módszerek hatékonyságáról írtunk, eloszlatva a velük kapcsolatos tévhiteket. Most viszont arra a fontos tényre hívnánk fel a figyelmeteket, miért nem tanácsos ősszel sem elhanyagolni a szőrtelenítést.

Rendszeresség mindenekfelett

depositphotos_22340023_originalMeghökkentő belegondolni, de az emberi testen akár 500.000 szőrszál is nőhet. Modern korunk igényes férfijai – és természetesen hölgyei – azonban tudják, hogy az általános ápoltság és a kellemes küllem elengedhetetlen része, hogy megszabadulnak a nemkívánatos szőrszálaktól, vagyis hogy rendszeresen szőrtelenítünk. Nyáron ez mindenki számára magától értetődő, hiszen az év többi részéhez képest ilyenkor sokkal több csupasz bőrfelületet engedünk láttatni. Az ősz beköszöntével azonban sokan véget vetnek a következetességnek, és kezdik elhanyagolni a rendszeres szőrtelenítést, mondván, már úgyis hosszú ruhák fogják takarni testüket. Ez azonban nagy hiba! Ha ugyanis valaki csak ritkán (vagy csak időszakosan) gyantáztat, akkor minden alkalommal lényegében az elejéről kezdi a folyamatot, és soha nem fog eljutni addig, hogy lágyabb és ritkább szőrszálai legyenek. Ne csak a pillanatnyi simaságban gondolkodjatok tehát, hanem azt is mindenképp tartsátok észben, hogy ahhoz, hogy egyenletes szőrnövekedési ciklust érjetek el, havonta kell gyantáztatni. Ez ugyanúgy legyen része a havi rutinotoknak, mint például a fodrász!

Megmarad a nyári barnaság is

Meglepő, de sokakat az a tévhit is visszatart az őszi szőrtelenítéstől, miszerint a gyantázás során le fog kopni a nyári barnaságuk. Holott a waxing után a nyári barnaság változatlanul megmarad: a meleggyanta ugyanis csak a nemkívánatos szőrszálakat húzza ki, a pigmenteket viszont nem távolítja el. A nagy műgonddal megszerzett nyári barnaságot így tovább élvezhetitek. Arról nem is beszélve, hogy a waxing alatt nem kell őrjítő kínokat kiállnia az embernek, hiszen ha jó csinálják, szinte nem is fáj.  A meleggyanta által kitágulnak a bőr pórusai, és a speciális technikának köszönhetően a szőrszálak gyakorlatilag minimális fájdalommal és gyorsabban távolíthatóak el, mint a hagyományos gyantázás során. És még az a minimális kellemetlen érzés is gyorsan elillan, amikor maximális odafigyeléssel gondoskodnak komfortérzetünkről.

Ősszel (és télen) is vannak olyan helyzetek, amikor fontos a megfelelő ápoltság: váratlan randi, céges parti, sportolás, wellness hétvége, szaunázás, masszázs. Ilyenkor nem szerencsés, ha amiatt kell lemondani ezeket az eseményeket, mert nem tudunk kellően ápoltan megjelenni. Ha mégis úgy adódna: nem kell előre betervezned a szőrtelenítési szeánszot, egyszerűen csak besétálsz, és máris kezdődhet a szépülés – így sem váratlan randi, sem spontán sportolás nem jelenthet többé gondot.

Ne hanyagoljátok el!

A szőrtelenítés tehát ősszel is ugyanúgy elengedhetetlen, rutinszerű tevékenység kellene, hogy legyen, mint nyáron. Erre pedig nincs jobb hely a Wax in the City szalonjainál, ahol speciálisan képzett kozmetikusok gondoskodnak arról, hogy magas minőségű termékeik segítségével a lehető legkellemesebb élményben legyen részünk. Az egyedi, stílusos környezet pedig szinte wellness-élménnyé varázsolja a kezelést és a „muszáj“-ból gyorsan „akarom“ lesz!”

Írta: Fifi

Wax in the City

Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.
Telefon: +36 1 951 7260
Weboldal ITT!
Facebook-oldal ITT!

Previous post

Konzervatív nős politikus akart édeshármasra rávenni egy 17 éves fiút

Next post

Nyálcsorgató - Az orosz fitneszmodell