Itthon

Ősszel jöhet a homofób, gyűlöletkeltő népszavazás

Orbán Viktor július 21-én jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez öt, szerintük a gyermekek védelmét szolgáló, valójában homo- és transzfób, gyűlöletkeltő kérdésben. A kérdések az alábbiak.

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhető legyenek nemátalakító kezelések.

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? – olvasta fel a kérdéseket Orbán, aki azt kérte, hogy mindenki mondjon nemet a fentiekre.

A Nemzeti Választási Bizottság mai ülésén mind az öt kérdést hitelesítette. A 14 tagú bizottság három tagja rövid vitát követően jelezte, hogy nem vesz részt a szavazáson, az ülésen maradó további 11 tag mindegyik kérdést megszavazta, 9 igen és 2 nem arányban.

Mivel a hitelesítés ilyen rohamtempóban zajlott, a népszavazást akár már ősszel meg lehet tartani.

Akárcsak a népszavazás, úgy a júniusban elfogadott homofób propagandatörvény is rengeteg reakciót váltott ki az elmúlt másfél hónapban. Ennek apropójában négy magyar emberi jogi aktivistával beszélgettünk magazinunk júliusi számában.

 

Nem hallgatunk – Négy emberi jogi aktivista a homofób törvény jövőjéről

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb