Hírek

Összeházasodott a videós lengyel pár

 

Jakub és David egy évvel ezelőtt kerültek reflektorfénybe, amikor a Roxette egyik dalára készítettek egy videót. A csak barátaiknak szánt klipet aztán észrevette a svéd duó és megosztották hivatalos oldalukon. A videó nagyon népszerű lett, de hazájukban, Lengyelországban gyűlöletet és homofób fenyegetéseket váltott ki.

Ez azonban nem állíthatta meg őket. Bár házassági egyenlőség vagy bejegyzett élettársi kapcsolat nem létezik Lengyelországban, ők Portugáliáig utaztak és összeházasodtak. Ezután Skandináviába indultak nászútra, ahol forgattak egy új videót is.

„Ez már teljesen más volt, mint az első. Most hivatalos engedélyt kaptunk a Roxette-től a dal felhasználására, szóval egy kicsit remegett is a kezünk, mert tudtuk, hogy ezt a videót garantáltan meg fogják nézni”

– mondta el David. Utazásuk során bejártak négy országot, megtettek nyolcezer kilométert, a kamera pedig végig be volt kapcsolva. Szerencsére minden jól ment, a Roxette-nek ismét tetszett a végeredmény, amit újra megosztottak a hivatalos oldalukon.

 

 

A kétmilliósra becsült lengyel LMBTQ közösség a legnagyobb az Európai Unióban, ami számára nem érhető el se házassági egyenlőség, se bejegyzett élettársi kapcsolat.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin