Hírek

Összeházasodott az első azonos nemű pár Írországban

Cormac Gollogly és Richard Dowling lettek az elsők, akik hivatalosan is összekötötték az életüket Tipperary megye egyik városában.

Fotó: Dara Mac Donaill/The Irish Times
Fotó: Dara Mac Donaill/The Irish Times

“Nagyon jó dolog ebben elsőnek lenni” – mondta Cormac az Irish Times újságíróinak, amikor kiléptek az anyakönyvi hivatalból. A 35 éves ügyvéd és vele egyidős bankár férje 12 évvel ezelőtt találkoztak a The George nevű dublini melegbárban. Richard arról mesélt, hogyan kérte meg kedvese kezét a spanyolországi Sitges strandján, miközben az eget tűzijáték fényei világították be; az eljegyzés két évvel ezelőtt történt, és azóta is ezt a napot tervezték.

A pár mindössze két hónappal ezelőtt kötött bejegyzett élettársi kapcsolatot ugyanabban a hivatalban, ahol most összeházasodtak. Habár ekkor már rég megvolt a házassági egyenlőségről szóló népszavazás örvendetes eredménye, a törvény azonban csak október 29-én lépett érvénybe. Mivel nem voltak biztosak benne, hogy a parlament mikor iktatja törvénybe a döntést, viszont nem akartak tovább várni, ezért választották először az élettársi kapcsolatot.

“Ez Murphy törvénye” – viccelődött Cormac. – “Ha nem kötünk bejegyzett élettársi kapcsolatot, biztosan nem szavazták volna meg a törvényt sem.” A ceremónia után a pár még elmesélte, hogy egy nászúton fentiek miatt már túl vannak, ezért most egyelőre nem terveznek újabbat; viszont új köteléküket feltétlenül megünneplik a családjukkal és a barátaikkal Dublinban egy fényes vacsora keretében.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb