Kultúra

Oroszországban cenzúrázták a Disney első animációs LMBTQ karakterét

 

Itthon március 5-től látható a mozikban a Disney/Pixar új animációs filmje, az Előre, amelyben a stúdió történetében először szerepeltetnek nyíltan LMBTQ animációs karaktert.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a kérdéses karaktert valószínűleg szándékosan eleve úgy szőtték bele a történetbe, hogy azt a szinkronnal a világ bármelyik részén könnyedén el tudják tüntetni, ha problémásnak ítélik a helyi viszonyok miatt. A női karakter ugyanis arról beszél a filmben, hogy neki barátnője van – ezt cserélték ki most az orosz verzióban a semleges „partner” szóra.

A helyi forgalmazó úgy döntött ugyanis, hogy „a felesleges problémákat” ezzel a húzással elsöpri a film útjából, így azt gond nélkül  be tudják mutatni Oroszországban, írja a Kinopoisk.ru weboldal.

Messze nem ez az első eset, hogy Putyin hírhedt „melegpropaganda-ellenes törvénye” alapján filmeket cenzúráznak. A törvény miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága is elmarasztalta Oroszországot, de a jelek szerint ez senkit sem zavart Moszkvában, amikor ugyanígy a szinkronnal gyomlálták ki a Marvel-univerzum első nyíltan meleg karakterét a Bosszúállók: Végítélet című filmből.

 

 

 

Putyin: A melegek örüljenek, hogy élhetnek

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin