Nagyvilág

Oroszország “szélsőséges” címkét ragasztana az LMBTQ szervezetekre

Egy új javaslat szerint az LMBTQ, a radikális feminista és a gyermekmentes csoportok “szélsőségesnek” minősülnének a jövőben Oroszországban. A tiltás, amelyet egy befolyásos kormánybizottság elnöke javasolt, a fent említett csoportok tartalmait tiltaná a közösségi médiában és úgy általában az egész interneten.

Az LMBT-ideológiát, a radikális feminizmust és a gyermekmentes mozgalmakat szélsőségesként, szélsőséges ideológiaként kellene elismerni” – mondta Andrej Csiganov, a kommunikációs szabályozó hatóság gyermekvédelmi bizottságának elnöke szeptember 29-én. A Moscow Times beszámolója szerint azt állította, a javasolt korlátozások megvédik az orosz gyerekeket a szerinte destruktív tartalmaktól.

Csiganov javaslata ugyanazon a napon érkezett, amikor az orosz igazságügyi minisztérium “külföldi ügynök” címkével látta el az Ivanovói Központot, egy non-profit kutatási és oktatási szervezetet és a Gender Tanulmányok Központját.

Oroszországban a progresszív és liberális mozgalmak az elmúlt 10 év során széleskörű elnyomással és korlátozásokkal szembesültek, ami a Vlagyimir Putyin által vezett kormány reményei szerint a lakosságot a hagyományos értékek felé tereli.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb