Hírek

Oroszország nem fogja sugározni az Eurovízió ír fellépőjét, ha azonos nemű táncospár lesz a színpadon

Ebben a hónapban jelentették be, hogy az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a Britain’s Got Talent tehetségkutató korábbi döntőse, Ryan O’Shaughnessy fogja képviselni Írországot a Together (Együtt) című számmal. A ballada egy korábbi szerelemről szól, és bár a dalszövegben nem derül ki a korábbi partner neme, a videóban világossá válik, hogy a dal egy azonos nemű párról szól.

 

 

Bár arról még nincsenek információk, hogy a színpadon is követik-e majd a videó történetét és azonos nemű táncospár jelenik majd meg, Oroszország már most fenyegetőzik, hogy ebben az esetben megfontolják, hogy az ír versenyző fellépését nem fogják közvetíteni. Az országban érvényben lévő, híres-hírhedt törvény adna erre jogalapot, ami tiltja a “melegpropagandát”.

Ez utóbbit az ír énekes a Twitteren nemes egyszerűséggel röhejesnek nevezte.

Az Eurovízió szabályai szerint az egyes országok műsorszolgáltatói kötelesek minden versenyőző fellépésének egészét sugározni, azokat nem cenzúrázhatják semmilyen formában.

Conchita Wurst 2014-es győzelme után az orosz jogalkotók követelték, hogy az ország ne induljon többé az “eurovíziós szodomitafesztiválon”, és a melegpropagandát tiltó törvény atyja, Vitalij Milonov azóta is Oroszország kilépést szorgalmazza a műsor “meleg tartalma” miatt.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb