Hírek

Orosz LMBTQ aktivistákat tartoztattak le Szentpéterváron

Az elmúlt napokban tartották az évi Csend Napját – a kezdeményezés az iskolákból indult, hogy közösen tüntessenek az LMBTQ diákok elnyomása és diszkriminációja ellen. Az eseményre Oroszországban is sor került, ám a rendőrség több LMBTQ aktivistát is letartóztatott miatta.

 

LMBTQ aktivistákat rendszeresen letartóztatnak Oroszországban

 

 

Április 17-én a rendőrség körülbelül tizenegy embert tartóztatott le, akik Szentpéterváron demonstráltak – számol be róla a Pink News. Az aktivisták a Vérző Megváltó temploma felé tartottak a felvonuláson, szájukat vörös ragasztószalaggal takarták el, a rendőrség pedig megállítva menetüket máris hozzálátott letartóztatásukhoz. A szervezők szerint bár tizenegy embert tartóztattak le, a felvonuláson legalább 40-50-en is részt vettek.

Nem ez az első eset, hogy Oroszországban a rendőrség LMBTQ aktivistákat vesz őrizetbe, vagy éppenséggel tartóztat le. Ebben nagy szerepet játszott az a 2013-as döntés, hogy a törvényileg betiltottak minden olyasfajta “propagandát”, amely a nem tradicionális szexuális kapcsolatokat hivatott támogatni és hirdetni a fiatalok körében. Ezek után a gyűlölet-bűncselekmények és a diszkrimináció is megduplázódott az országban az LMBTQ-közösség felé, ám láthatóan az aktivisták nem adták fel a reményt, és kitartóan küzdenek jogaikért és álmaikért.

Fun fact: Szentpétervár egyébként Oroszország leginkább melegbarát városa…

 

 

hirdetés
Previous post

Pride felvonulást megtámadó, erőszakos hívők ellen emeltek vádat Dél-Koreában

Next post

Nyilvánosan csókolta meg férjét az elnökjelölt Amerikában