Hírek

Örökre kitiltanák Oroszországból az Apple meleg vezérigazgatóját

Alig egy nappal azután, hogy az Apple vezérigazgatója, Tim Cook a nyilvánosság előtt is felvállalta homoszexualitását, egy orosz politikus reagált is a hallottakra. “Örökre ki kellene tiltani Oroszországból az Apple elnökét, miután nyilvánosan is felvállalta, hogy meleg” – javasolta Vitalij Milonov. „Mit tudna ő hozni nekünk? Ebolát, AIDS-et, gonorrheát?” – fogalmazott a szentpétervári önkormányzati politikus.

Oroszországban az elmúlt években kifejezetten felerősödött a homofóbia azután, hogy először csak helyi szinten, később pedig már országosan is törvényt hoztak a „meleg propaganda” büntetéséről, állítólag a gyermekek védelmében. Megszaporodtak a melegek elleni támadások, és sok áldozat arról panaszkodott jogvédőknek, hogy a rendőrök nem igazán vették komolyan a feljelentéseiket.

Tim Cook

A Szentpéterváron politizáló Milonov nyilatkozata azért is kínos, mert az Apple termékeit nagyon szeretik az orosz politikusok, köztük a miniszterelnök, Dmitrij Medvegy. Az orosz okostelefon-piacon ugyanakkor mindössze 8 százalékos részesedése van most az amerikai gyártónak.

Annak idején az első között kezdték büntetni Szentpéterváron a „meleg propagandát”, éppen Milonov javaslatára, és neki köszönhetően is emelték később országos szintre ezt. A képviselő iPhone-t és iPad-et használ egyébként, bár mostanság panaszkodott az iPhone 6-ra, mert szerinte azt túlságosan könnyen levadásszák az amerikai kémek.

Egy másik képviselő, Elena Mizulina, aki szintén részt vette a melegek életét megkeserítő szabályozás bevezetésében, júliusban azt mondta, hogy az iPhone a pedofilok egyik fegyvere, mert azzal gyerekpornót tudnak felvenni.

Forrás: HVG.hu

Previous post

Meleg témájú film ment a moziban - felgyújtották

Next post

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál - november 19-23.