Itthon

Orbán Viktort arról fagatták, mit szólna hozzá, ha a gyereke meleg lenne

A német Stern magazinban jelent meg csütörtökön interjú Orbán Viktor miniszterelnökkel – bár az eredeti cikk teljes terjedelmében csak előfizetéssel olvasható, az MTI közölt belőle egy összefoglalót. Ebből azonban több kérdés és az azokra adott válasz is hiányzik.

A Telex beszámolója szerint a magyar miniszterelnököt kérdezték többek között arról, hogy „Mi lenne, ha az egyik gyereke odaállna Önhöz, és bevallaná, hogy homoszexuális?” Válaszában kifejtette, hogy bár nagy kihívás lenne, de a „drága Isten még nem szembesített bennünket ezzel a kérdéssel (…) Magától értetődő, hogy a feleségem és én, a hajlamaiktól teljesen függetlenül, mindig jót szeretnénk a gyerekeinket.

 

Orbán Viktor 2020 februárjában Brüsszelben

 

Itt azonban nem állt meg az interjút készítő újságíró. Mi lenne, ha a meleg gyereke szeretne örökbe fogadni? Orbán szerint ő és a felesége minden helyzetben átgondolnák, milyen módon tudnának segíteni a gyereküknek. „Keresztények vagyunk, és minden Isten kezében van: az ítélet, a büntetés és a kegyelem is.

Amikor arról kérdezik, hogy egy ilyen lehetséges helyzet megváltoztatná-e a nézőpontját, a politikát és a törvényeket illetően, Majd hozzátette, hogy ez a helyzet sem változtatná meg a nézőpontját a jelenlegi jogszabályokkal kapcsolatban, ugyanis ő az alaptörvényre esküdött fel, és abban az áll, hogy a család férfiből és nőből áll. Szerinte ez nem intoleráns hozzáállás, neki van egy alapállása, egy másik embernek meg egy ettől eltérő nézete, amivel ő nem ért egyet. „Mivel együtt kell élnünk, megpróbáljuk a közös alapot megtalálni. Ez a tolerancia.

Szóba került továbbá a Meseország mindenkié című mesekönyv is, amivel kapcsolatban néhány hónappal ezelptt Orbán akkor azt nyilatkozta, hogy „hagyják békén a gyerekeinket.” A Sternnek elmondta, hogy szerinte a gyerekek felvilágosítása a szülők egyik legfontosabb feladata, az óvodákban és az alsó tagozatos iskolákban azonban a kisgyerekeket nem kellene kitenni “szexuális propagandának”, hogy az útjukat és az identitásukat szabadon és befolyástól mentesen találhassák meg.

Az interjúkészítő visszakérdez, hogy mitől lenne az szexuális propaganda, hogy bizonyos kisebbségeket ábrázolnak a könyvben? A miniszterelnök szerint viszont a Meseország mindenkié nem egy kisebbség létezését mutatja be, hanem „olyan meséket tartalmaz, amelyek szexuális propagandát fejtenek ki, és ezzel a gyermekek személyiségfejlődését befolyásolják.” A miniszterelnök szerint Magyarországon van egy határ, és az emberek nagy része egyetért azzal, amit mond. „Toleránsak vagyunk, de a gyerekeink hadd fejlődjenek nyugodt körülmények között.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb