Itthon

Orbán Viktor szerint Gulácsi megbonthatta a csapategységet

Megtartotta szokásos péntek reggeli interjúját a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. Az elmúlt több mint egy évben ezek az alkalmak elsősorban a koronavírus elleni védekezésről szóltak, ám a miniszterelnök ezúttal szükségét érezte, hogy véleményt mondjon a Gulácsi Péter és Petry Zsolt körül kialakult helyzetről.

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott labdarúgó Gulácsi, aki a német RB Leipzig kapusa, Facebook és Instagram-bejegyzésben állt ki februárban a családok sokszínűsége mellett.

Ezt Petry Zsolt egykori magyar válogatott labdarúgó, a Hertha BSC volt kapusedzője a Magyar Nemzetnek a hét elején úgy kommentálta, hogy szerinte Gulácsinak nem kellett volna liberális véleményével felidegesítenie a magyar társadalom többségét, és inkább a labdarúgással kellene foglalkoznia, minthogy “kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi indentitású emberek mellett.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Péter Gulácsi (@petergulacsi) által megosztott bejegyzés

 

Petry Zsoltot a klub másnap elbocsátotta állásából. Döntésüket azzal indokolják, hogy a Hertha BSC aláírta a sokszínűség chartáját, és aktívan elkötelezett a sokszínűség és a tolerancia mellett, ezek az értékek fontosak számukra. Ez Petry Zsolt nyilatkozataiban azonban nem található meg.

Orbán Viktor az eset kapcsán ma reggel nem akarta minősíteni Németországot, de megjegyezte, hogy a liberális politika ma elnyomó Európában, Petry pedig nincs egyedül. „Mindannyian vele vagyunk” – üzente a rádióhallgatóknak.

Felidézte, hogy a nemzeti válogatottal kapcsolatban alakult ki a helyzet, mert Gulácsi Péter „az ellenkező irányba tett nyilatkozatot”. A miniszterelnök szerint a nemzeti csapatok különösen fontosak, azonban minden ilyen vita megbontja a csapategységet, és most megbomolhatott csapaton belül. Ha nem figyelnek oda, ez az egység a szurkolók és a csapat között is meg fog bomlani. Szerinte helyre kell állítani a csapategységet, ami az edző (Marco Rossi) és a csapatkapitány (Szalai Ádám) feladata lesz a következő hónapokban.

Borítókép: Gulácsi Péter, Facebook

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb