Itthon

Orbán Viktor ne mossa össze a pedofíliát az LMBTQ közösséggel!

Sokszínű Magyarországért képviselőcsoport. Fotó: Momentum Mozgalom, Facebook

 

A 2022 októberében alakult Sokszínű Magyarországért képviselőcsoport Orbán Viktor évértékelő beszédére reagálva közleményt adott ki. A képviselőcsoport követeli a miniszterelnöktől, hogy fejezze be a pedofília és az LMBTQ közösség összemosását.

Azt írják, ők is elítélik a kéttannyelvű iskolában dolgozó férfi tetteit, ugyanakkor határozottan kijelentik, hogy „az LMBTQ társadalom és a pedofil bűncselekményt elkövetők nem említhetőek egy lapon”. A napokban látott napvilágot a hír, hogy egy pedagógiai asszisztensnek egy 15 éves fiúval van szexuális kapcsolata. A kormánymédia azonnal felhasználta az esetet az LMBTQ társadalom lejáratására.

Egyértelmű, hogy a magyar kormány teljesen elszigetelődött az uniós országoktól, s a Fidesz folyamatos háborúja az EU ellen csak abban eredményes, hogy a magyar állampolgárok nem jutnak az uniós forrásokhoz, ugyanis azok a mai napig nem kerültek kifizetésre jogállamisági problémák miatt – erre erősít rá az Európai Bizottság 2023. február 13-ai keresete, melyet a magyar kormány „gyermekvédelminek” hazudott propaganda törvénye eltörlése érdekében adott be a Bizottság az Európai Bírósághoz. Ehhez a mai napig négy európai ország írásos véleményét is csatolta, a keresethez csatlakoztak.

A közlemény továbbá részletezi, hogy a képviselőcsoport véleménye szerint Orbán Viktor számára fontosabb, hogy megossza a magyarokat és megalázzon másképp élő embereket, mint hogy a valós gazdasági és társadalmi problémákkal foglalkozzon, úgy mint az egészségügy, az oktatás, a bérek felzárkóztatása vagy a növekvő infláció.

„Határozott álláspontja a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport aláíró pártjainak, hogy a magyar LMBTQ társadalomról, közel 600 000 honfitársunkról, a magyar miniszterelnök nem beszélhet kirekesztően, homofób hangnemben, és nem fordíthatja szándékos félinformálással és gyűlöletkeltés eszközeivel egymás ellen a magyar társadalom tagjait!”

A közleményt Bedő Dávid (Momentum Mozgalom), Kunhalmi Ágnes (Magyar Szocialista Párt) és Tordai Bence (Párbeszéd Magyarországért) jegyzi a képviselőcsoport részéről.

A Sokszínű Magyarországért idén januárban tartotta az első LMBTQ témájú rendezvényt a parlamentben, melyen 22 ország nagykövetsége képviseltette magát. A csoport célja, hogy a magyar LMBTQ közösség érdekeit képviseljék nemzetközi intézményeknél, mivel a kormány erre nem ad lehetőséget.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin