Itthon

Orbán Viktor: Jogunk van nemet mondani a brüsszeli emberkísérletekre

Ismét népszavazásra készülünk. Újra nemet akarunk mondani a magyar jövőt fenyegető külföldi tervekre. Meg akarjuk védeni a gyermekeinket az LMBTQ és társai propagandájával szemben ugyanúgy, ahogy megvédtük a magyar családokat a migránsokkal szemben. Jogunk van hozzá. A magyar alkotmánybíróság a napokban kimondta: jogunk van nemet mondani a brüsszeli emberkísérletekre, jogunk van megvédeni Magyarországot, és jogunk van biztosítani a magyar jövőt. (…) ha szerencsénk lesz, talán Európa szíve is megdobban.” – mindezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta Sopronban, ahol a Hűség Napján vett részt.

A kormányfő először városi tisztségviselőkkel közösen Veres András megyéspüspök által celebrált szentmisén vett részt, majd fáklyás felvonulással kísérték az ünneplőket a Fő térre. Beszédének ez a része a gyűlöletkeltő népszavazásra utal, amelynek öt kérdéséből négyet jóváhagyott az Alkotmánybíróság. A népszavazás várhatóan egybeesik majd az áprilisi országgyűlési választással – az egybeesést egy nemrégi törvénymódosítás teszi lehetővé.

A kérdések az alábbiak:

 

 

Orbán Viktor július 21-én jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez öt, szerintük a gyermekek védelmét szolgáló, valójában homo- és transzfób, gyűlöletkeltő kérdésben.

Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter a Kormány nevében még aznap benyújtotta a javasolt kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A népszavazást az Európa Bizottság által elindítitott kötelezettségszegési eljárásra reagálva kezdeményezte a kormány, ezzel akarván bebizonyítva, hogy a júniusban elfogadott homofób és transzfób propagandatörvénynek van társadalmi támogatottsága.

 

Nem hallgatunk – Négy emberi jogi aktivista a homofób törvény jövőjéről

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb