Hírek

Öngyilkos lett az iskolai elutasítás miatt egy diák transz fiú

Az angol Leo Etherington 15. születésnapja után pár hónappal osztotta meg családjával, barátaival és iskolai tanáraival, hogy bár lánynak született, fiúként érezné teljesnek az életét és a továbbiakban ennek megfelelően is szeretne mutatkozni mások előtt.

Míg azonban családtagjai és a barátok jól fogadták őszinte előbújását, a Wycombe-i, lányok számára működtetett Wycombe High School pedagógusai nem vették ilyen könnyen a változást, kifejezett kérése ellenére is tudatosan korábbi, női keresztnevén szólították Leót és kijelentették, 16 éves koráig nem hajlandóak elfogadni döntését.

Leo

Édesapja elmondása szerint – aki egyedül nevelte a fiút, miután annak anyukája 2013-ban rákban elhunyt – a fiút dühítette, hogy tanárai képtelenek őt így elfogadni, még azután is, hogy 2016-ban papíron hivatalosan is nőből férfi lett.

A nemkorrekciós műtétek még várattak magukra, de az apuka ígéretett tett rá, hogy összegyűjti a pénzt. Az éveken át tartó iskolai elutasítás azonban oda vezetett, hogy Leo önkezűleg vetett véget életének, saját hálószobájában. Apja és a barátok rendületlen támogatása ellenére is.

Sajnálatos módon az iskola még halálában sem volt képes elismerni a fiút annak, aki. A gyászüzenetben ugyanis következetesen korábbi, női nevén említik. “[Leo korábbi neve] minden értelemben csodálatos személyiség volt és mindannyian hiányolni fogjuk” – áll a kiadott közleményben.

Previous post

Több tucat meleg férfit menekítettek ki Csecsenföldről

Next post

Szivárványos mennyezetet varázsoltak Montréal melegnegyede fölé