Hírek

Öngyilkos lett a férfi, akit transznemű barátnője miatt zaklattak

Egy philadelphiai férfit többször is zaklattak és sértegettek, amiért párja transznemű nő. Az egyik esetről videofelvétel is készült, a sértő szavak pedig végül öngyilkosságba hajszolták.

Maurice Willoughby, a feltörekvő rapper 20 évesen vetett véget életének, miután a közösségi médián több támadás érte, ahol mindig nyíltan és büszkén beszélt barátnőjéről, a transznemű Faith-ről – írja a Pink News.

 

Faith és Maurice

 

Kapcsolatukat egy Facebook Live videóban tette nyilvánossá, ami után az interneten és a való életben is több zaklatással kellett szembenéznie. Egyik alkalommal négy férfi támadt rá sértésekkel dobálózva, miközben telefonos felvételt készítettek az esetről. A rapper később egy bejegyzésben védte meg párkapcsolatát és egyben barátnőjét is:

„Mondhattok Faith-ről, amit csak akartok, engem nem igazán érdekel, ha nem fogadjátok el őt. Az sem érdekel, hogy nem nőnek született, mert számomra ő igenis nő, és én szeretem az összes hibájával együtt, ami azzá teszi őt, aki. Ha hallottátok már a történetét, akkor egyetértetek velem abban, hogy nagyon is inspiráló. Boldog vagyok, és ezért örülnötök kellene.”

A bejegyzés után azonban úgy tűnt, a támadások túl soknak bizonyultak számára, és véget vetett életének. Egy közeli barátja elárulta, hogy Willoughby mentális problémákkal küzdött, köztük depresszióval. Véleménye szerint mindezt környezete okozta életében:

„Állandóan gúnyt űztek belőle. Onnan, ahonnan mi jövünk, ha egy transznemű nőt szeretsz és fekete vagy, az utcán beszélni fognak rólad, megtámadnak, még meg is próbálnak ölni. Sok mindennel kellett megküzdenie.”

Többen is részvétüket fejezték ki a történtek után. Akadtak olyanok is, akik a körülötte lévő támogatás hiányát hibáztatták, hiszen senki nem tett semmit, miközben a rapper a drogokhoz nyúlt, ami egyfajta segélykiáltás volt a részéről.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb