Hírek

Önálló kampánnyal készül a Budapest Pride az önkormányzati választásokra

Több szervezettel, így a Humen Magazinnal is együttműködve a Budapest Pride választási kampányt indít, melynek célja, hogy minél többen részt vegyenek az október 13-ai önkormányzati választásokon. A kampány során tájékoztató anyagokat készítenek majd a szavazás gyakorlati tudnivalóiról, a jogszerűtlen kampányról és a választások jelentőségéről.

 

 

Elindítják a #szivarvanyvaros kampányt: a kampány arra buzdít majd, hogy minél többen írják meg a véleményüket arról, mit jelent számukra egy szivárványváros ötlete, és mik azok a dolgok, amik jelenleg hiányoznak a városból, ahol élnek. Ebbe beletartozhat az LMBTQ történelem és kultúra reprezentációja, az LMBTQ emberek biztonsága és egészsége, vagy a politikusok aktív részvétele az LMBTQ eseményeken, de az akadálymentes tömegközlekedés, a kulturális sokszínűség, az autómentes közlekedés támogatása, lakhatási támogatás, kórházak fejlesztése, zöldterületek növelése, szabadabb oktatás, szabadstrandok, több közvécé, és a műemlékvédelem is, bármilyen változás, amitől egy város szivárványváros lesz.

A kampány indításaként a Magyar LMBT Szövetség tette közzé a főpolgármester-jelöltek felé megfogalmazott követeléseit, amelyre a jelölteknek szeptember 24-ig van lehetőségük reagálni. A listára olyan konkrét és helyi szinten megvalósítható cselekvések kerültek fel, amelyek mind főpolgármesteri hatáskörbe tartoznak és azonnal megvalósíthatóak.

A kampányban a Szövetség és a Humen Magazin mellett a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért), valamint a CKA (Civil Kollégium Alapítvány) is jelen lesz.

 

 

Hogyan csatlakozhatsz a kampányhoz?

  • Menj el szavazni október 13-án (ez a legfontosabb!)
  • Készülj fel a szavazásra: ha át kell jelentkezned, azt tedd meg október 9-ig
  • Informálódj a jelöltekről: olvass utána, hogy mi az álláspontuk a neked fontos ügyekben, és dönts felelősen
  • Oszd meg a kampányunk posztjait
  • Posztold a saját gondolataidat, milyen számodra egy #szivarvanyvaros
  • A választásokig posztolj minden héten a #szivarvanyvaros hashtaggel
  • Győzd meg legalább 10 barátodat arról, hogy menjen el szavazni
  • Jelentsd a választási jogsértéseket és a tisztességtelen kampányolást
  • Gondoskodj te magad a választások tisztaságáról: jelentkezz szavazatszámlálónak

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb