Hírek

Olyan országba küldött vakációzni két randizó fiút egy televízió, ahol börtön jár a homoszexualitásért

Hatalmas volt az öröme Jordan Shannon és Jesse Drew brit biszexuális fiatalembernek, miután a Channel 5 Blind Date (magyarul Vakrandi) című műsorában egy karib-tengeri vakációt kaptak ajándékul. Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen hamar kiderült: a célország, Saint Lucia nem tartozik épp a világ legelfogadóbb országai közéi – büntetőtörvénye alapján legalábbis semmiképp.

 

Saint Lucia a karibi térképen

 

A kevesebb, mint 200 ezer lakosú, ám festői elhelyezkedésű szigeten ugyanis a brit gyarmati időkből megörökölt és érvényben lévő büntetőtörvény értelmében férfiak közötti szexuális kapcsolatért (úgynevezett szodómiáért) akár 10 év börtönbüntetés is kiszabható.

A kezdetben lelkes fiúk ezzel már csak akkor szembesültek, amikor a nyeremény részeként kijelölt hotelben el szerették volna foglalni szállásukat. Az épület biztonsági őre, egy segítőkész hölgy tájékoztatta őket, hogy legyenek óvatosak, nem véletlen, hogy a szigetországon élő legtöbb meleg férfi is a mai napig közvetlen családtagjai, barátai előtt sem bújt elő. “Mi a f*sz?” – summozta a hallottakat az egyik jutalmazott, Jordan Shannon.

 

A vakációzók

 

A fiatalok már visszatértek a vakációból és úgy tudni, nem érte őket attrocitás. A Blind Date műsorába (amelynek műsorvezetője egyébként egy nyíltan meleg férfi, Paul O’Grady) május 12-én térnek vissza, hogy beszámoljanak tengerentúli nyaralásukról. Hogy a Saint Lucia-i büntetőtörvény szóba kerül-e, nem tudni. A Channel 5 egyelőre nem kért bocsánatot, mindenesetre ígéretett tettek rá, hogy a produkció gyártójával tisztázzák a helyzetet.

 

Previous post

Kristen Stewart szerint nem fontosak a „címkék”

Next post

Ezek voltak az idei Met gála legextravagánsabb ruhái