Kultúra

Olvasunk és olvadunk – Ízelítő a Humen Magazin legújabb számából

 

Nyári duplaszámunk címlapjára bebiciklizett Horváth Noé transz aktivista, aki a Budapest Pride egyik nagyon ütős nyitóbeszédét mondta. Portréját megtaláljátok Címlapsztori rovatunkban, itt pedig hadd idézzek tőle röviden:

„A legszebb pillanatok az életben azok, amikor úgy döntünk, nem hagyjuk magunkat. Amikor azt mondjuk, nem másoknak, hanem saját magunknak, hogy elég volt.”

Egy másfajta kockázatvállalásról mesélt nekünk Juan Juliá, aki a semmiből létrehozta a világ legnagyobb, kifejezetten LMBTQ-barát szállodaláncát, az Axel Hotels-t. Szintén hotelben utazott Meryl Streep is a Mamma Mia! első részében, július közepén pedig érkezik a folytatás. HerStory rovatunkból kiderül, hogy ki volt a 20. század (majdnem) leggyönyörűbb drag queenje, a Visszapillantó pedig a Csepel-sziget hercegét idézi meg.

Hiszen Savoyai Jenő lovasszobra ott áll a királyi palota előtt, a budapesti városkép szerves része, azt azonban nem sűrűn említik meg történelemórán a híres hadvezérről, hogy úgy vonzódott a saját neméhez, hogy nem csinált titkot belőle.

 

Világjáró szerzőnk beszámol a barcelonai pride felvonulásról, Sportcipő rovatunkban pedig tippeket adunk a nyári sportoláshoz.

Még a töredékét sem sikerült felsorolnom annak, mennyi érdekességet tartogatunk erre a számra is, de mielőtt fellapoznátok, érdemes megállni az első oldalaknál, és elolvadni Ricky Martin láttán.

 

Kocsis G. János
főszerkesztő

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb