Hírek

Olaszországban eltávolították a homofób hirdetőplakátokat

Róma polgármestere úgy határozott a közvélemény felbolydulása után, hogy eltávolítja azokat a béranyaság-ellenes hirdetőplakátokat, amelyek leginkább a meleg férfiakat támadták.

A hirdetőplakátokat Rómában a ProVita életvédelmi szervezet készíttette. A képen egy kisbabát láthatunk vonalkóddal, miközben egy pár áll mögötte, akik nincsenek tudatában a gyerek szorongásának.

Az olasz nyelvű szöveg a hirdetőtáblán pontosan így hangzik:

„Két férfi nem pótolhat egy anyát.”

Virginia Raggi, a város polgármestere úgy érezte, ez az óriásplakát megsérti a város rendeleteit az állami hirdetésekről.

„Egy gyermek és egy meleg pár kizsákmányolása igen is sért minden állampolgárt” – olvashatjuk Raggi szavait a PinkNews oldalán.

A szabályok pontosan kimondják, hogy a hirdetőplakátok, melyek sértik az egyén szabadságát és jogait, nem megengedettek a városban.

Mindez ellenére a ProVita igazgatója, Antonio Brandi azt mondta, hogy az egyetlen személy, akinek sértve kellene éreznie magát, az a gyermek, akit áruba bocsájtanak meleg pároknak, és az a sorsa, hogy elszakítsák édesanyjától, aki életet adott neki.

A béranyaság jelenleg illegális Olaszországban, több pár mégis külföldre utazik, hogy gyermeket vállalhasson. Ennek oka, hogy az ország csakis a heteroszexuális pároknak engedélyezi a termékenységi kezeléseket. Nem meglepő tehát, hogy az azonos neműek házassága továbbra sem megengedett Olaszországban, bár az együttélést szerencsére nem tiltja a törvény.

A botrányos kampányról korábban mi is írtunk:

https://humenonline.hu/csaladvedo-kampany-indult-olaszorszagban/

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin