Itthon

Október végén van az Aszexuális Tudatosság Hete

 

Ha valakit megkérdeznek, milyen neves dátumok vannak októberben, talán rávágja, hogy halloween 31-én, és esetleg megemlíti a müncheni Oktoberfestet, amennyiben szereti a sört. Én mindig elfelejtem, hogy halloween október végén vagy november elején van-e, a sörtől pedig irtózom, szóval nekem ilyesmi nem igazán jut eszembe az októberről.

Ami viszont azonnal beugrik, az az Aszexuális Tudatosság Hete (vagy röviden Aszex Hét), ami idén október 25-én kezdődik, és 31-én ér véget. (Utána rögtön lehet menni egy COVID 19-kompatibilis online halloween-partiba.)

Az Aszexuális Tudatosság Hetét először 2010-ben tartották meg. De miért fontos láthatóvá tenni az aszexualitást, és beszélni róla? Többek között azért, mert az aszexuálisok szexuális irányultságát gyakran próbálják invalidálni, az aszexeket betegnek tartják és meg akarják gyógyítani, és a többségi társadalom téves elképzeléseit rengeteg aszexuális is a magáévá teszi, és elhiszi, hogy aszexuálisként nem élhet teljes életet, pedig az aszexualitás pont olyan szexuális irányultság, mint a bi-, hetero-, homo- vagy pánszexualitás, és egyszerűen azt jelenti, hogy valaki nem vagy csak ritkán érez szexuális vonzalmat mások iránt.

Látogassátok meg a Magyar Aszexuális Közösség oldalát, ha többet akartok tudni erről a félreértett szexuális irányultságról!

Sulyok Viktória

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb