Nagyvilág

Ő lehet a republikánusok első nyíltan meleg szenátora

fotó: a politikus hivatalos oldala / deel4senate

 

A magát jobboldali konzervatívként meghatározó Republikánus Párt soraiban régóta vannak nyíltan meleg politikusok. Elég csak a közelmúltból Richard Grenellre gondolnunk – a párjával házas politikus először berlini nagykövet volt, hogy aztán az első nyíltan meleg kormányzati vezető legyen az USA történetében, amikor Donald Trump kinevezte az Egyesült Államok valamennyi hírszerző ügynökségét összefogó Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság élére.

A pártnak külön LMBTQ szervezete van Log Cabin Republicans (LCR) néven, az ő támogatásukkal bizonygatta az elnökválasztási hajrában Melania Trump, hogy férje mennyire melegbarát, dacára a száznál több LMBTQ-ellenes kormányzati intézkedés dacára.

Nyíltan meleg szenátora azonban eddig még nem volt a pártnak – Lindsey Graham nem ér, róla hiába állítják melegpornósok, escortok és újságírók, hogy meleg, ő maga soha nem coming outolt.

A republikánusok részéről most azonban bejelentette az indulását a 38 éves Michael Deel, aki az újraválasztására készülő arkansasi szenátor, John Boozman kihívója lesz. A nyíltan meleg Deel igazi republikánusként határozza meg magát, aki azonban társadalmi kérdésekben balra hajlik.

A pártot vissza kívánja téríteni a lincolni útra, és nyíltan elutasítja a párt trumpista szárnyának állítását, miszerint „a demokraták ellopták az elnökválasztást”.

fotó: a politikus hivatalos oldala / deel4senate

 

Párjával, Justennel közel tíz éve vannak együtt, 2017-ben házasodtak össze. Boozman szenátor szemére veti, hogy az elsők között akarta megakadályozni az azonos nemű párok házasságát, és hogy LMBTQ-ellenes szavazatain túl olyan társadalmi kérdésekben is elutasító volt, mint a nők és a fogyatékossággal élők védelme.

Esélyeit mindenképpen rontja a párton belül, hogy egyelőre nagyon kevesen ismerik, és hogy a vállalati elemzőként dolgozó és politikai újságírással foglalkozó Deelnek nincs közigazgatási tapasztalata, és korábban semmilyen választott pozícióért nem szállt még ringbe.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb