Életmód

Ó, azok a stílusos olasz férfiak!

Mi jut eszedbe egy ízletes cappuccinóról, a friss bazsalikom illatáról, a Margherita pizzáról, vagy éppen az isteni Sophia Lorenről? Naná, hogy Olaszország! Ez az a csodálatos mediterrán vidék, ahol mindenki szenvedélyes gesztusokkal fejezi ki érzelmeit és rendkívül hangosan próbálja meggyőzni igazáról a másikat. Ez az a hely, ahol reggelente a legfrissebb divatmagazin különkiadása elevenedik meg, amikor a kifinomult ízlésű férfiak dolgozni indulnak. Következő összeállításunkban a stílusos olasz pasik öltözködési szokásait mutatjuk be a legnagyobb itáliai divatházak segítségével. 

Armani sikkes világa

Richard Gere ikonikus szürke zakója – az Amerikai dzsigoló című filmben – hozta el a világhírt Giorgio Armani számára. Azóta Armani neve egyet jelent az olasz eleganciával. A tervező 2017-es őszi kollekciója a férfias dinamizmust, a visszafogottságot és a kifinomult ízlésvilágot egyesíti. Jól szabott öltönyei mellé kontrasztos színű ingeket párosít, kedveli az eltérő textúrájú anyagokat, visszahozza a bársonyt és hangsúlyt kapnak a vastag, kötött pulóverek is. Uraim, Armani darabok nélkül lehet élni, de nem érdemes!

Sportos elegancia

Felgyorsult világunk elveszőben lévő értékeire hívja fel a figyelmünket a Trussardi divatház. A márka vezető tervezője, Gaia Trussardi egy klasszikus jegyekre épülő, sportosan elegáns kollekcióval rukkolt elő a következő szezonra. Fantáziadús párosításai a laza, vagány srácoknak készülnek, akik szeretik a finom kasmírt, a kockás öltönyt, de nem vetik meg a neoprén pulcsit vagy a bakancsot sem. Egy igazi Trussardi rajongó nem gondolkodik végletekben, az arany középutat kedveli.

Időutazás Prada módra

Egyszerű, intuitív és művészi – ezek a jelzők inspirálták Miuccia Prada tervezőt, amikor összeállította legfrissebb kollekcióját a milánói divathétre. Végre felhagyott a depressziós arcú modellek bemutatásával, ruhái pedig színes pajkosságot, szemtelen kíváncsiságot és némi nosztalgiát sugallnak. Festményeket imitáló pulóvereit kopott hatású pantallókkal társította, retró hatású bőrkabátjait V-nyakú trikókkal és fémes hatású nadrágokkal kombinálta. A múlt és a jövő, a szenvedély és az intimitás különös találkozása egy inspiráló sorozatban.


A nápolyi macsók stílusa

A hagyományok tisztelete a modern szabászati technológiákkal keveredik Domenico Dolce és Stefano Gabbana 2017-es őszi kollekciójában. A Dolce & Gabbana következő szezonra készített menő darabjaiban is rátalálunk a márka jellegzetes jegyeire, formáira és díszítéseire. A printelt trikók és ingek élére vasalt, bokát villantó nadrágokat kaptak, a tökéletes szabású öltönyök a finom tapintású brokáttól és a selyemtől a valódi olasz luxust hozzák el. Egy ízig-vérig macsó ruhatárában egészen biztos, hogy felbukkan egy-két D&G ruhadarab!

Lazán és kényelmesen

Kockás nadrágok, mohairpulóverek, csíkos kardigánok és Harry Potter szemüvegét idéző, markáns keretekből állt össze a Missoni kollekciója. Egy bohém olasz egyetemista szekrényébe nyerhetünk bepillantást, aki szereti a kényelmes és praktikus darabokat, mindezt némi franciás beütéssel. Nem kér a felesleges díszítésekből, a funkció nélküli szabásvonalakból, csak élvezni akarja az életet hagyományos, könnyed, fiús megjelenésével.

Zegna modern Itáliája

Justin Bieber vagánysága és egy szabadságát töltő bankár stílusa találkozik Ermenegildo Zegna új kollekciójában. A világos színekkel operáló 2017-es outfitek kiemelt darabja a garbó, amit a márka designere szívesen kombinál fehér bőrdzsekivel vagy egy szűk zakóval. A hanyagnak tűnő olasz eleganciát lazább esésű szövetekkel érte el, nadrágjai ettől igazán menő megjelenést kölcsönöznek viselőinek. A Zegna szakít a klasszikus hagyományokkal, szembeszáll a szabályokkal, ugyanakkor mégsem hivalkodó. Igazán megnyerő, tökéletesen olasz!

Szakács Gábor, gaborszakacs.blog.hu

hirdetés
Previous post

Saját sorozatot kap az Agymenők Sheldon Coopere

Next post

Fiatalkorú férfi prostituálttal bukott le Trump volt kampányembere