Nagyvilág

Nyugalmazott meleg rendőrtiszt: figyelmeztettek, hogy viselkedjek heteróként

Egy volt vezető brit rendőrtiszt állítja, felettesei rászóltak, hogy viselkedjen „hetero fehér férfiként” a munkahelyén. Brian Paddick volt rendőrfőnök ma az Egyesült Királyság legmagasabb rangú nyugalmazott meleg rendőrtisztje és ennek apropóján mesélt az az elmúlt évtizedek tapasztalatairól a BBC Radio 4 csatornájának.

Először is, véleménye szerint nagyobb sokszínűségre van szükség a hasonló problémák leküzdéséhez. „Több női vezetőre van szükségünk, de ami ennél is fontosabb, olyan vezetőkre, akik felismerik a rendőrségen belül az előítéletekből fakadó problémákat, legyen szó szexizmusról, rasszizmusról vagy az előítélet más formáiról, akik készek elismerni, hogy ezek a problémák léteznek, és akik készek tenni ellenük. Jelenleg tagadásban élünk.

 

 

Érdekes, amíg a rendőrségnél voltam, azt mondták, hogy rendben van, ha valaki nő, meleg vagy fekete, feltéve, hogy úgy viselkedik, mint egy hetero fehér férfi” – tette hozzá Paddick, akit nyugdíjazása után liberális demokrata színekben képviselővé választották választókerületében.

Szavai egy nappal azután hangzottak el, hogy Wayne Couzens rendőrtisztet életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Sarah Everard elrablásáért, megerőszakolásáért és meggyilkolásáért. Couzens rendőrségi státuszát felhasználva elhitette Everarddal, hogy letartóztatták, mert megszegte a COVID-19 elzárási szabályokat.

Paddick 1976-ban csatlakozott a Metropolitan Police-hoz, majd 2007-ben vonult nyugdíjba vonult rendőrfőkapitány-helyettesként.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin