Utazás

Nyolc dolog, amit tudnod kell, mielőtt egy meleg óceánjáró fedélzetére lépsz

Szerkesztő kollégánk ezekben az órákban épp úton van Lisszabon felé, hogy hétfőn délután ötkor egy óceánjáró fedélzetén kihajózzon és a The Cruise egyhetes meleg körutazásának részese legyen. Miközben minket az íróasztalnál esz a penész, meg az irigység, összeszedtük, mi az a nyolc dolog, amit egy partihajó esetén tudni érdemes.

 

hirdetés

 

Jó-jó, nem az óceánjáró meleg, hanem az utasai, mind a 2386 fő – legalábbis ennyi a hétfőn induló, 12 fedélzeten 1193 kabint kínáló Monarch befogadóképessége. Ehhez vegyük hozzá a 820 fős személyzetet, akik között egykor David Artavia is dolgozott – több éves tapasztalatai alapján ő állította össze a következő nyolc pontból álló kisokost.

 

1. Az útiterv a legfontosabb
Ne aggódj amiatt, hogy lesznek-e helyes srácok a bulizáshoz. Hidd el, lesznek. Ez garantált. Ezért az út szóljon elsősorban a nyaralásról, és csak másodsorban a partiról. Ne akarj egész idő alatt a hajón maradni – mármint maradhatsz, de a parti ott lesz akkor is, amikor a helyi kirándulásokról visszajössz. És az igazi hangulat úgyis este lesz.

2. Készülj fel a tematikus estékre!
Érdemes előre felkészülni, az adott úton milyen tematikus esték lesznek, és mi az elvárt dress code. Legyen az egy disco night vagy egy white party, vagy bármi egyéb tematika a trópusi dzsungeltől a Star Wars-ig, legyen nálad megfelelő ruha, hogy ne te egyedül lógj ki a tömegből a hétköznapi szerelésedben.

 

A post shared by Gayety (@gayety) on

 

3. Mindenből pakolj be valamennyit!
A meleg partihajókra indulók közül sokan megfeledkeznek az előrelátó csomagolásról: casual szerelés nappalra, kirándulásra, úszónadrág, cipők, kiegészítők, ruhák bulira, ingek, zakó, nyakkendők – vigyél annyifélét, amennyit bírsz, még akkor is, ha előre megbeszélted magaddal, hogy nem fogod kicsípni magad.

4. Ne aggódj amiatt, hogy nem fogsz beilleszkedni!
Mindenféle csoport, akit csak el tudsz képzelni, ott lesz a hajón: szexi harmincasok, vagy hetvenesek, fehérek, feketék, ázsiaiak, egyetemisták, hipsterek, izompacsirták, party boy-ok. Ne félj elvegyülni és megtalálni a saját csapatodat! Annyi rendezvény lesz az első pillanattól fogva, hogy kizárt, hogy ne tudnál beilleszkedni.

 

A post shared by Gayety (@gayety) on

 

5. A drag queen revünél jobb a kaszinó
Nehogy bedőlj annak, hogy minden hajóra a Broadway-ről hoznak előadókat. Ne értsd félre, remek show-műsorokat láthatsz, de ahhoz nem kell hajóra szállni. Persze, ugorj be és élvezd a műsort, de ne erre szánd az egész estét, amikor annyi más esemény zajlik a fedélzeten, ahol találkozhatsz más srácokkal. A kaszinó az egyik legjobb hely új barátokat szerezni. A bingótól a különböző társasjátékokig itt lehetőség nyílik idegenekkel beszélgetni.

6. A koplalásnak vége. EGYÉL!
Oké, hogy indulás előtt heteket töltöttél a konditeremben, hogy elég karcsú légy, de ennek most vége. Az óceánjárókon remek és bőséges a kaja. Úgyis le fogod izzadni, akár a hegyeket mászod meg a kikötések során, akár mást, úgyhogy egyél nyugodtan. Minden hajón több étterem van különböző konyhákkal. Ha van preferenciád, akkor becsekkolás után az legyen az első dolgod, még ha a bőröndödet is kell magaddal húznod az étteremig, hogy foglalj előre helyet magadnak. Gyorsan betelnek ám!

 

A post shared by Gayety (@gayety) on

 

7. Mondj igent mindenre!
Az utolsó dolog, ami hiányzik, hogy kimért légy. Az újra nyitottan lépj a fedélzetre, ne olyan legyél, mint otthon. Ez egy menekülés a hétköznapokból, esély, hogy valaki más lehess, vagy hogy szabadjára engedd önmagad egy rövid időre – nyilván ésszel.

8. Fedezd fel a hajón kívüli világot!
Hat szigeten fogtok kikötni, Madeirától kezdve Tenerifén át Gran Canariáig, nehogy a hajón lógj egész idő alatt! Miután becsekkoltál és elintézted az éttermi foglalást, vedd az irányt a programszervező pult felé! Kérdezz bátran, de a legfontosabb, hogy vegyél bőven a programfüzetekből! Fedezd fel, milyen helyeken fogtok kikötni és mi érdekel. Sokszor megéri kihagyni a jó pénzért szervezett csoportos kirándulásokat, és menni a saját fejed után. Ha pedig a társaságodat nem érdekli az, ami téged igen, merj elszakadni tőlük arra az időre. Nem vagytok összeragadva, irány felfedezni, utána majd találkoztok a hajón a medencénél újra.

 

 

Previous post

„A magyar egyházakban és keresztény körökben a meleg ember űrlény-kategória”

Next post

Egy 12 éves kisfiúnak megvan a tökéletes indoka a házassági egyenlőségre