Nagyvilág

Nyilvános az Egyesült Államok legkevésbé LMBTQ-barát városainak listája

Tennessee állam Memphis városa a Clever által végzett kutatás szerint a legkevésbé barátságos nagyváros az Amerikai Egyesült Államokban az LMBTQ-emberek számára.

A tanulmány azután készült, hogy a Human Rights Campaign júniusban szükségállapotot hirdetett az LMBTQ amerikaiak számára. A döntést azután hozták meg, hogy csak 2023 első félévében több mint 75 LMBTQ-ellenes törvényjavaslatot írtak alá az állami törvényhozásokban.

A tanulmány 14 pontos kritériumot használt a végső rangsor felállításához. A városok sorrendjét számos tényező alapján állították fel, többek között az LMBTQ lakosság aránya, az LMBTQ-közösséget támogató egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, az azonos nemű párok házasságát ellenző lakosok aránya és az állami szinten elfogadott transzellenes törvények száma alapján.

A teljes lista a következő:

  1. Memphis, Tennessee
  2. Houston, Texas
  3. Jacksonville, Florida
  4. Birmingham, Alabama
  5. Miami, Florida
  6. Dallas, Texas
  7. Oklahoma City, Oklahoma
  8. Tampa, Florida
  9. St. Louis, Missouri
  10. Kansas City, Missouri

A kutatás eredményeit tovább boncolgatva a Clever megállapította, a rangsor legaljára került városok jellemzően azokból az államokból kerülnek ki, ahol egyébként is a legnagyobb az egyenlőtlenség, legáltalánosabban elterjedt a homo- és transzfóbia.

A Clever korábbi kutatása szerint az amerikaiak 38 százaléka még mindig ellenzi a házassági egyenlőséget.

 

Ötből négy queer amerikai nem érzi magát biztonságban

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin