Hírek

Nyíltan meleg moderátora lesz az egyik elnöki vitának

Nyugodtan nevezhetjük az idei amerikai elnökválasztást történelminek, hiszen nem csak az első női elnökjelöltet adta nekünk az esemény, hanem az egyik elnökjelölti vitát egy nyíltan meleg újságíró fogja vezetni. Ez pedig eddig nem fordult elő.

Az NBC és a Fox újságírói mellett a második vitát az az Anderson Cooper fogja vezetni, aki a CNN Anderson Cooper 360° című hírműsorával írta be magát a tévés újságírás történelmébe. Az AC360-ként is emlegetett műsor hétköznaponként dolgozza fel az elmúlt 24 óra legfontosabb történéseit. Maga Cooper általában a New York-i stúdióból vezeti az adást, de gyakran jelentkezik saját breaking newsokkal is.

Coopertől nem áll távol viták moderálása, idén már többet is levezetett. Most pedig egy újabb szintre lép moderátori karrierje. Az október 9-i elnökjelölti vitát fogja vezetni. Ez pedig, azaz, hogy egy LMBT-személyiség legyen egy elnök- vagy egy alelnökjelölti vita házigazdája, sosem fordult elő a történelemben.

anderson-cooper-x750

Az első, szeptember 26-i vitát az NBC News híradósa Lester Holt, míg a harmadik, október 19-it Chris Wallace a Fox News Sundaytől vezeti majd. Cooper társmoderátort is kapott maga mellé Martha Radiate személyében, aki az ABC News-nál dolgozik.

Frank J. Fahrenkoph Jr. és Michael D. McCurry, az Elnökjelölti Viták Bizottságának társelnökei a következő közleményt adták ki, amelyben megindokolták, miért e három újságíróra esett a választásuk: “Széleskörű tapasztalattal rendelkeznek ezek az újságírók viták moderálása terén. Mi nagyon hálásak vagyunk, hogy vállalták ezt a szerepet, és segítenek a nézőknek még jobban megismerni az elnökjelöltek terveit.”

Anderson Coopert a New York Times a legprominensebb nyíltan meleg újságírónak nevezte.A zsurnaliszta 2009 óta van együtt párjával, a melegbár-tulajdonosa Benjamin Maisanival. Magánéletét gondosan elrejti a világ elől, coming outjára is akkor került sor, miután New York államban engedélyezték az azonos neműek házasságát 2011-ben. Munkásságát eddig több Emmy-díjjal jutalmazták, de 2001-ben a GLAAD is díjaztak egyik riportját, 2013-ban pedig a Vito Russo Díjat adományozta neki a szervezet.

Previous post

Kritika: Barátság (Dostana)

Next post

A szivárványcsaládok mellett tüntettek