Hírek

Nyíltan meleg férfi indul a kormányzói címért

Történelmet írt egy webáruház igazgatója, Josh Owens, aki az első nyíltan meleg férfi, aki Indiana állam kormányzói címéért indul.

 

Josh Owens

 

A demokrata Owens korábban egyetemi közgazdaságtan professzorként tevékenykedett, ezért sem meglepő, hogy választási programjában fontos szerepet játszik a tanárok jelenlegi helyzetének javítása. Az akkori kormányzó, a homofób politikusként ismert és ma alelnök Mike Pence maga nevezte ki őt a helyi iskolaszék élére. Emellett Owens nagy hangsúlyt fektet az LMBTQ közösség védelmére is, legyen szó iskoláról, munkahelyről vagy saját otthonukról – számol be róla a Queerty.

„Azért indulok a kormányzói székért, mert egy olyan Indianában hiszek, ahol a tanárok azt a fizetést kapják, amit megérdemelnek, és emellett tisztelik és védelmezik őket. Egy olyan vezetőre van szükségünk, aki biztosítani tudja államunk költségvetését, aki olyan politikai reformokat és törvényeket képes létrehozni, amelyek Indiana állam lakosságának merész és befogadó jövőképét tükrözik. Manapság egyre több tanárnak kell másodállást vállalnia Indianában, és még akkor is tantermi berendezésekre és eszközökre költik a saját pénzüket. Mint üzletember, tudom, hogy a munkahelyeken minden lakos számít, és egy olyan vezetőre van szükségünk, aki hozzásegít minket ezen problémák megoldásához és a tisztességes, megérdemelt fizetésekhez”

– hangzott Owens nyilatkozata jövőbeli elképzeléseiről.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb