Hírek

Nyíltan meleg fekete püspököt szentelt fel az episzkopális egyház

Új püspököt szentelt fel az episzkopális egyház Missouri államban – az egyházmegye 179 éves történetében először fekete, nyíltan meleg férfit, Deon Kevin Johnsont. “Egykori rabszolgák leszármazottjaként Missouri püspökének lenni… Isten jóságos!” – mondta első beszédében múlt szombaton. “Missouri lakóinak üzenem, hogy van egy elmondatlan történetünk és korábban nem tapasztalt őszinteséggel fogjuk megosztani veletek. Izgatottan várom közös kalandjainkat.

 

Deon Kevin Johnson

 

Johnson a karib-tengeri Barbadosról származik és 2003-ban szentelte pappá az episzkopális egyház. Mostanáig Michigan állam egyik templomában szolgált.

George Floyd májusi halála után több békés tüntetésen jelen volt, egy alkalommal még beszédet is mondott: “A félelem azt mondatná velünk, hogy a méltóság egyeseknek jár, másoknak nem. Isten követőiként úgy kell élnünk, hogy tudjuk: a feltétlen szeretet legyőzi a félelmet.

Püspökként legfontosabb feladatának a különböző etnikumok közelebb hozását, megbékélését, valamint a társadalmi igazságtalanságok elleni küzdelmet tekinti.

 

Previous post

Meleg férfi járt a homofób lengyel elnöknél

Next post

Nyálcsorgató – Az egykori fiúcsapat meleg tagja