Színes

Nyíltan meleg énekes képviseli Ausztráliát az idei Eurovízión

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SHELDON RILEY (@sheldonriley)

 

A 22 éves Sheldon Riley képviseli Ausztráliát az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, miután Not The Same című dalával megnyerte a hazai versenyt. Az ausztrál döntőbe 11 előadó került be, a győzelmet jelentő pontszámot Riley a szakmai zsűri és a közönségszavazatok segítségével érte el.

A közönség a Voyage nevű metálbandát választotta volna, akik a zsűritől kevesebb pontot kaptak, a zsűri által favorizált Jaguar Jonze dalát pedig a közönség nem szerette annyira. Így a Not The Same című dal hiába lett csak a második mind a zsűri, mind a televíziós szavazáson, az összpontszámot tekintve azonban megnyerte a döntőt.

A nyíltan meleg énekes rutinos versenyzőnek számít, 2016-ban a The X Factor, 2018-ban a The Voice tehetségkutatók helyi változataiba is bekerült, utóbbi esetében a harmadik helyen végzett, 2020-ban pedig az America’s Got Talent tehetségkutatóban is indult. Párjával 2019-ben ismerkedtek meg az Instagramon – úgy látszik, ez működik az énekeseknél, Ricky Martinék is így jöttek össze.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SHELDON RILEY (@sheldonriley)

 

Ausztrália hetedik alkalommal vesz részt a nemzetközi rendezvényen, ahol először 2015-ben léphetett fel ausztrál előadó.

 

 

 

Nyíltan meleg énekes képviseli majd Izraelt az Eurovízión

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin