Lifestyle

Nyíltan homofóbnak tartja magát egy magyar vállalkozás

 

Tegnap egy Twitter-felhasználó szúrta ki az M.C. Kereskedelmi Iroda Kft. honlapján, a boraszatisegedanyag.hu oldalon az alábbi önmeghatározást:

“Büszkék vagyunk arra, hogy keresztény-konzervatív-nemzeti-homofób értékeket képviselő Vállalkozásként, mentesek vagyunk minden erkölcstelen, gyűlölködő, ember és életellenes liberális-kommunista ideológiától.”

 

A szöveg kétszer is megtalálható az oldalon, egyszer a honlap alján, és még egyszer a Rólunk menüpontban. A Telex utánajárt, hogy a borászati kezelőanyagokkal, segédanyagokkal és eszközökkel kereskedő cégnél vajon tudnak-e a kiírásról, vagy esetleg durva tréfa áldozatai lettek.

A cég telefonszámán azonban megerősítették, hogy a szöveg – ami szerintük értékvállalás – már egy éve szerepel az oldalon. Álláspontjuk szerint ezzel a „liberális náci agressziótól” határolódnak el azután, hogy a borász szakmában egyes cégek egy LMBTQ-barát kampányhoz csatlakoztak. Erre reagáltak a lépéssel, és azt is hozzátették, hogy „a homoszexualitás a legnagyobb bűn”. A vállalkozás irodája környékén ismerős egyik hozzászóló mindezt ezzel egészíti ki a Twitteren: “Akkor most már tudom, hogy ők firkálták össze állandóan a Disney+ plakátokat a környéken. Az előttük álló óriásplakáton az elmúlt hetekben többször láttam buzipropagandázó és uszító szövegeket felfirkálva.“

A cég a Google-értékeléseknél is kitart a homofóbia mint “érték” mellett.

Itt érdemes felidézni, hogy a magyar “keresztény-konzervatív-nemzeti” oldal a saját bevallása szerint nem homofób, csupán a “genderpropaganda” ellen küzdenek. A kormány LMBTQ-ellenes uszítása kezdetén azonban többen felhívták a figyelmet arra, hogy ez a hétköznapokban egyszerű homofóbiaként fog lecsapódni, még akkor is, ha tavaly júniusban az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozóján Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy ő “a homoszexuális fickók jogait védi”.

Ha pedig már jogok, nyilván ezt majd a hozzáértők megvizsgálják, de érdemes ránézni az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényre. Az áruk forgalma és szolgáltatások igénybevétele résznél találni, hogy az egyenlő bánásmód követelményének megsértését jelenti olyan feliratot vagy jelzést elhelyezni, amely azon következtetés levonását teszi lehetővé, hogy az ott nyújtott szolgáltatásból vagy áruforgalmazásból valakit vagy valakiket kizárnak. A törvény pedig a vallási vagy bőrszín alapján történő diszkriminációt ugyanúgy tiltja, mint a szexuális irányultságon és a nemi identitáson alapuló megkülönböztetést.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb