Hírek

Nyertes beszédében állt ki Taylor Swift az LMBTQ közösség mellett

Idén is megrendezésre került az MTV Video Music Awards, melyen Taylor Swift is a díjazottak sorába lépett, győzelmi beszédében pedig felhívta a figyelmet az LMBTQ közösség jogaira.

 

 

Taylor Swift vihette haza az Év legjobb videójáért járó díjat, melyet a You Need to Calm Down című klippel és dallal érdemelt ki. A video végén az énekesnő felhívja a figyelmet egy kérvényre, melyben arra kéri szenátorát és a Fehér Házat, hogy támogassák az egyenlőséget szorgalmazó törvényt (Equality Act), melyet a Kongresszus Képviselőháza már megszavazott. Ezzel a törvénnyel megelőzhetnék az LMBTQ közösség diszkriminálását, legyen szó munkahelyről vagy az élet más területeiről – számol be róla a Washington Times.

Bár a petíció június óta több mint 500 ezer aláírással bővült, egyelőre nem érkezett válasz Trump kormányától. Éppen ezért döntött úgy Swift, hogy győzelmi beszédében újra felhívja figyelmet a törvényre:

„Megszeretném köszönni mindenkinek, aki aláírta a petíciót, mert máris félmillió aláírásnál tartunk, ami ötször annyi, mint amennyi ahhoz kell, hogy választ kapjunk a Fehér Háztól. […] Mind megérdemeljük az egyenlő bánásmódot attól függetlenül, hogy kit szeretünk, vagy hogyan azonosítjuk magunkat.”

Az elnök asszisztense, Judd Deere üzenetet küldött az üggyel kapcsolatban Taylor Swiftnek, melyben állítja: az elnök támogatja az egyenlőséget, de nem abban a formában, ahogyan az Equality Act szeretné. A Trump-kormány teljes mértékben elutasítja a diszkrimináció minden formáját és támogatja az egyenlő bánásmódot; ez a törvényjavaslat jelenlegi formájában mégis „mérgező tablettákkal” lett megtöltve, fenyegetve a szülői és lelkiismereti jogokat.

Érdekes azt hallani a Trump-kormánytól, hogy elutasítja a diszkriminációt, hiszen az elnök egyenesen legalizálná az LMBTQ közösség munkahelyi diszkriminációját.

Bár Taylor Swift győzelmi beszéde komoly hangvételt adott az estének, a díjat átadó John Travoltának mégis sikerült feldobnia a hangulatot. A győztes kihirdetése után Taylor Swift és a videoklip stábja a színpadra vonult egy a klipben is szereplő drag queennel együtt, akit a színész zavarában összetévesztett a győztessel, majdnem neki nyújtva át a trófeát.

 

John Travolta és Jade Jolie

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb