Hírek

Növekszik a gyűlöletbűncselekmények száma ott, ahol Donald Trump jár

Érdekes kutatásról számol a The Washington Post. Regina Branton és Valerie Martinez-Ebers, a University of North Texas két professzora Ayal Feinberg PhD-hallgatóval közösen azt vizsgálta, vajon milyen hatással volt 2016 során Donald Trump hatása az Amerikai Egyesült Államok azon megyéire, ahol az akkor még csak elnökjelöltként kampányoló férfi járt és beszédet mondott?

 

Donald Trump a 2016-os elnökválasztási kampányidőszakban

 

Megállapították, hogy azon megyébként, ahol járt a később elnökké választott férfi, 226 százalékkal nőtt a gyűlöletbűncselekmények száma azon megyékkel összehasonlítva, ahová Trump nem tette be a lábát.

A kutatók messzemenő következtetést nem mernek levonni azzal kapcsolatban, vajon ez a látványos növekedés az érintett megyékben mennyire áll párhuzamban a “Trump-effektussal”. Az azonban tény, hogy a jelentett bűncselekmények elsősorban vandalizmus, zaklatás és megfélemlítés kategóriáiból kerülnek ki és általában is elmondható, hogy az Egyesült Államokban 2018-ban – 2017-hez képest – 17 százalékkal növekedett a bejelentett gyűlöletbűncselekmények száma.

FRA EU post inject banner
Previous post

Újabb ország vezethet be halálbüntetést a homoszexualitással vádoltakra

Next post

A homoszexualitás liberalizációjának és dekriminalizációjának úttörője - Dr. Magnus Hirschfeld munkássága