Itthon

Novák Előd nem kér a pride felvonulásra “ideszervezett aberráltakból”

A magyar országgyűlésben napirend szerint interpellációkkal és azonnali kérdésekkel telt a délután. Ennek keretében Novák Előd, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom politikusa is felszólált és interpellációt intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

A férfi szerint idén is sikeres volt a Budapest Pride Felvonulás kiszorítása Budapest szimbolikus területeiről, mert a Mi Hazánk és más „normalitáspárti” erők lefoglalták ezeket a köztereket, így itt „nem vonulhatnak a deviánsok” – számol be az interpellációról a Telex.

A Mi Hazánknak azonban ez nem elég, ők a teljes tiltást szorgalmazzák. „Nem kérünk a szerte a világból ideszervezett aberráltakból” – mondta Novák. „Miért nem tiltják be az LMBTQ stb.-felvonulást?”.

Bár Novák interpellációját Orbán Viktor miniszterelnökhöz címezte, Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára válaszolt. Répássy jogszabályt idézve azt felelte, hogy megvannak a törvényi kritériumai annak, mikor lehet betiltani egy rendezvényt, ezeket a jogszabályokat a rendőrség figyelembe veszi, amikor tüntetéseket, felvonulásokat engedélyez.

Novák Előd ezt követően sérelmezte, hogy Répássy túl röviden válaszolt, úgyhogy nem fogadta el a választ, hozzátéve, hogy a rendőrség tavaly is „a deviánsok” mellé állt, „a normalitáspártiakkal” szemben.

Az idei Budapest Pride Felvonulásra most szombaton kerül sor. Gyülekező délután kettő órától, indulás 3 órakor. És bármit is állít Novák Előd a parlamentben, a menet a belvároson halad végig, méghozzá vadonatúj, gyönyörű útvonalon. Részletek:

 

Bejelentették az idei Budapest Pride Felvonulás útvonalát

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb