Életmód

Nine Zero Cafe – A nullából megvalósult álom

Mindenkinek van egy álma… és valakinek egy kávéház volt! A Jókai utcában nemrég nyitott Nine Zero Cafe nemcsak Budapest új kávéillatú apró szentélye, hanem egy kicsit egy életmű is. Ahol remélhetőleg a betérőknek is új álmai születhetnek majd. 

 Szeszák Krisztián 14 évesen eldöntötte, hogy „nagykorában” szeretne nyitni egy kávézót. Bátor terv, amit édesanyja egyszerű kamaszkori fellángolásként kezelt, ami majd szép lassan elmúlik. Ám nem múlt el. Inkább megvalósult. 

Krisztián álmának megvalósítása nem egyedül történt, a sikersztorinak útközben lett másik főszereplője is: Farkas Zoltán, az üzletvezető, akit saját bevallása szerint azonnal magával ragadott Krisztián terve. Olyannyira hitt benne, hogy nemcsak kényelmesen beült az üzletvezetői székbe a megnyitás előtt, hanem ő is segített festeni a falakat, összeszerelni a pultot és összeállítani a kínálatot, ami különlegessé teheti a kávézót. A kihívás óriási volt: mégis hogyan lehet ma valami újat mutatni a folyton nyüzsgő Budapesten? 

Hamarosan megszületett a válasz: egy másik folyton nyüzsgő világvárossal. Krisztián két évvel ezelőtt vett egy repülőjegyet Los Angeles-be, ahol aztán végigkóstolta az USA feketéit, mindenhol figyelve és magába szívva a tudást, amit aztán itthon kamatoztathat. Ez a rengeteg értékes élmény találkozott Zoltán szaktudásával, aki hosszasan kereste a megfelelő kávékat, amiknek az illata belengheti majd a Jókai utcát. 

És ahogy szép lassan Zoli lett a Nine Zero Cafe arca, úgy lett magának a kávéháznak is egy saját kávéja: az Ethiopian Koshere. A 100% arabica kávé az etiópiai Yirgacheffe régióból érkezik, 2200 méter magasságból. Nagyra törő tervekhez magasból érkező kávé illik, nem? természetesen a kávépaletta minden fajtája megtalálható az itallapon: ristretto, espresso macchiato, espresso, cappuccino, lungo és persze minden tejes, extrább fogás, a cafe lattétól kezdve a melange-ig. De ajánlunk még valamit, aminek biztos elegendő a neve, hogy elcsábulj: nutellino. 

Ha a koffeint aznap éppen kihagynánk, van még miből válogatni: a farancslétől (nem elírás!) a házi jeges teán át egészen a turmixokig minden adott egy hosszú beszélgetéshez, télen pedig a forró csoki lehet a legjobb lélekmelegítő a hideg utcáról betérve. Az italok mellett pedig állandóan változó süteménykínálat is várja a betérőket.  

De milyen is lett maga a Nine Zero Cafe? Röviden: otthonos, nyugodt és hívogató. A galériás kávézó nem az óriási baráti társaságoknak való, de ez nem is baj. Hiszen mindenki életébe kell egy hely, ahova elvonulhat egy csendes elmélyült beszélgetésre, vagy egy randevúra, ahol tényleg csak egymásra figyelhettek – csak tegyétek le kicsit a telefont. De a Nine Zero Cafe akkor is tökéletes választás, ha egyszerűen ki akarsz szakadni az open office zajából vagy a home office helyett „café office”-t szeretnél, hiszen egy kis környezetváltozás mindig inspiráló. A galéria kényelmes kanapéival igazi elefántcsonttorony, a belváros egyik apró csendes pontja. 

És ez még csak a kezdet. A Nine Zeróval megvalósult egy álom, de Krisztiánnak máris új terve van. Egy egész lánc, hogy a zero után One jöjjön, majd Two, majd Three… És így tovább. Álmodni csak nagyban érdemes.  

Egy jó erős kávé mellett. 

Nine Zero Coffee Bar 

1066 Budapest, Jókai utca 24. 

Facebook: ninezerobudapest 

Web: ninezero.hu 

Nyitva: 

Hétfőtől-péntekig: 7:00–19:00 

Szombat-vasárnap: 10:00–17:00 

Kanicsár Ádám András 

Lenny Kravitz post inject banner
Previous post

Kitilja Oroszország a meztelen brit evezősök naptárját

Next post

Senkinek nem kell Ellen DeGeneres eladó otthona