Hírek

Nincs messze, hogy két férfi közösen “össze tudjon hozni egy babát”

Egy kutatás legfrissebb állása szerint a tudomány már nincs messze attól, hogy két férfi közösen életet tudjon adni egy csecsemőnek. Az eljárást eddig egereket tesztelték, és jobb eredményeket hozott, mint a klónozás.

Egy tudós csoport azon dolgozik, hogy megalkossák azt a szaporodási formát, amely teljesen kihagyja az olyan szokványos dolgokat, mint petesejt és sperma. Az új eljárásban, amely semmi esetre sem tévesztendő össze klónozással, a bőrsejteket használják fel. Természetesen a kutatók hangsúlyozzák, még gyerekcipőben jár az egész dolog.

Az eredmények azt mutatják, hogy a spermiumot bármilyen más szövetből vett mintával ki lehet cserélni. Így ez azt is jelenti, hogy két meleg férfi létre tud hozni a DNS-éből egy csecsemőt. Továbbá a kutatást arra is fel tudják használni, hogy segítsenek a nők termékenységi problémáival, vagy megmentsenek veszélyeztetett fajokat.

same-sex-family

Dr. Tony Perry szerint az embrionális biológia 1827-es dogmáit döntögetik most, amely azt mondta ki, hogy egy petesejtet csak egy spermium tud megtermékenyíteni. Hozzá is tette gyorsan, hogy még nagyon spekulatív, mire juthatnak, de nagyon érdekesnek tartják.

Az egereken végzett kísérletek nyomán 30 úgy egyed jött eddig létre, amely 24 százelékos sikerességi arány. Ha ezt összevetjük a klónozással, amelynek 1-2 százalékos a sikeressége, bizakodók lehetünk. Sőt, néhány így született egér aztán természetes módon is szaporodott.

Dr. Paul Colville-Nash, a kutatást támogató szervezet vezetője kiemelte, azért érdekes az, amit éppen végeznek, mert ezzel magát az élet kialakulását is jobban megismerjük. “Egy nap lehet, hogy eljutunk oda, hogyan kezelni tudjuk a meddőséget. De ez még nagyon messze van” – tette hozzá.

hirdetés
Previous post

A melegházasság-ellenes képviselőnek a TV-ben szólt be meleg bátyja

Next post

Meleg politikusok is indulnak az orosz választásokon