Lifestyle

Nézzél pornót, mentsél bálnát!

Nem ez az első alkalom, hogy a világ egyik legnépszerűbb pornós oldala, a PornHub valamely nemes cél érdekében szólítja meg nézőit: 2012-ben a mellrákra hívták fel a figyelmet, 2014-ben pedig egy környezetvédő akció keretében fákat ültettek az USA-ban. 

cet

A jelenlegi kampány célja a bálnák védelme: a PornHub egy hónapon át minden 2000 videó-megnézés után 1 centet adományoz a Moclips Cetological Society-nek (azaz a Moclips Cetológiai Társaságnak), amely a cetfélék megóvásával és kutatásával foglalkozik. Habár az 1 cent első hallásra aprócska összegnek tűnhet, egyből nem hangzik olyan rosszul, ha számításba vesszük, hogy a tavalyi évben csaknem 79 milliárd alkalommal nézték meg az oldalra látogatók a feltöltött felvételeket.

“Azért csináljuk, mert így segítséget nyújthatunk olyan ügyek képviselőinek, amik egyébként nem kapnak elég nyilvánosságot” – nyilatkozta a BuzzFeednek a PornHub elnökhelyettese, Corey Price. – “Nem az a célunk, hogy mi profitáljunk belőle, hanem hogy kihozzuk a cégből a maximumot a társadalmi felelősségvállalás terén.” Price szerint legalább 30 000 dollárt szeretnének összegyűjteni, de már a mellrákos kampányuknál is megháromszorozták az összeget, úgyhogy reméljük, ezúttal is ilyen nagylelkűek lesznek.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb