Hírek

New York betiltotta az átnevelő terápiákat

Több nagyszerű hírt is hozott New York állam LMBTQ közösségének a január. A törvényhozás elfogadta a törvényt, amely révén betiltják az úgynevezett átnevelő terápiákat, sőt, a transzneműeket védő törvényt is megszavaztak, melyre hosszú évek óta várt a közösség.

Brad Hoylman, a Demokrata Párt szenátora jegyezte mindkét törvényt. Hoylman boldog házasságban él férjével, akivel két kislányt nevelnek közösen.

Hoylman szerint az átnevelő terápia nem más, mint gyermekbántalmazás. A betiltásukkal pedig megakadályozzák, hogy egészségügyi szakemberek továbbra is megpróbálják „kigyógyítani” a tizennyolc év alatti, magukat LMBTQ közösséghez tartozónak érző fiatalokat – írja a PinkNews.

New York állam az Egyesült Államok térképén vörössel jelölve

Ezzel a döntésével New York lett a tizenötödik állam az Amerikai Egyesült Államokban, ahol betiltották az átnevelő terápiákat. Korábban erre már sor került többek között Californiában, Marylandben, New Hampshire-ben és Connecticutban is.

A másik előrelépés a Nemi megkülönböztetés elleni törvény, amit New Yorkban tizenhét éve próbálnak elfogadtatni, de csupán most értek célt a törvényhozók.

New York állam Szenátusa elfogadta a Nemi megkülönböztetés tilalmáról szóló törvényt, amely tiltja a nemi identitáson vagy önkifejezésen alapuló hátrányos megkülönböztetést, valamint kimondja a transzneműek védelmét, aminek megszegése bűncselekménynek számít” – jelentette be Hoylman saját Twitter oldalán.

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Mikróba tette párja kutyáját az ideges leszbikus barátnő

Next post

Érkezik az első Marvel-film transznemű színészekkel