Hírek

Népszerű drag queen az új argentin elnök fia

 

Múlt vasárnap elnökválasztást tartottak Argentínában, amit a balközép jelölt, Alberto Fernández nyert. Az új elnök 24 éves fia, Estanislao Fernández hazájában népszerű drag queennek számít, DYHZY művésznéven 164 ezer követője van az Instagramon. Édesapja pedig rendkívül büszke rá.

„A fiam jogvédő aktivista a közösségében. Abban a világban, amiről én nem sokat tudok, elismerik és tisztelik őt, én pedig büszke vagyok a fiamra”

– nyilatkozta az elnök egy rádióinterjúban. Érdemes felidézni, hogy LMBTQ jogok területén Argentína világviszonylatban is jól teljesít, az egyenlő házasságot Latin-Amerikában elsőként vezették be még 2010-ben.

 

 

Estanislao kreatív drag queen és cosplay képeit azonban nem mindenki fogadja jól. A szomszédos Brazília hírhedten homofób elnökének, Jair Bolsonaro fia, Eduardo például a Twitteren osztott meg egy képet, amin a két elnökcsemete egymás mellett látható. Az egyiken az argentin elnök fia Pikachu jelmezben, ő maga egy fegyverrel pózol, a tweet szövege pedig ennyi: „Ez nem egy mém”.

 

 

A megszólított természetesen felvette a kesztyűt és reagált a nem éppen kedves gesztusra:

„Brazil testvéreim, szeretlek titeket. Brazíliából sokan kezdtek el követni, és szeretném elmondani a brazil LMBTQ közösségnek és támogatóiknak, hogy ebben a küzdelemben egymás társai vagyunk. Ne feledjétek, a szeretet mindig győzedelmeskedik a gyűlölet felett.”

Miután apja májusban bejelentette, hogy indul az elnökségért, fia közösségi médiás felületein nagy számban jelentek meg a rosszindulatú trollok, a támadások pedig csak erősödtek, miután Fernández megnyerte a választást.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés