HírekPride

Neonácik zavartak meg egy amerikai pride felvonulást

Hatalmas felháborodást váltott ki, miután a detroiti rendőrség kíséretet biztosított az egyik legnagyobb amerikai neonáci mozgalom, a National Socialist Movement (Nemzeti Szocialista Mozgalom – NSM) tüntetőinek, hogy megzavarják a városi pride ünnepét – számol be a Slate nyomán a 444.

A szombati felvonuláson a hírek szerint nagyjából 40 ezer ember vett részt. A közösségi médiában terjedő felvételeken az látszik, hogy néhány tucat bőrfejű horogkeresztes zászló alatt köcsögözik, sieghejlezik, és vonul, rendőrök gyűrűjében:

 

StanceGrounded on Twitter

Where was Detroit Police when armed Nazis were marching with their NAZI FLAG shouting Homophobic slurs, anti-black racism, and white nationalism you ask? Serving and Protecting THE NAZIS https://t.co/aArqZ2CuRp

Harley Clark Davidson on Twitter

It’s 2019 and cops are escorting Nazis through a pride celebration. Disgusting https://t.co/M3oK4ZQj5O

Kelsey Hubbell – I AM SHOOK. Please be safe out there…

I AM SHOOK. Please be safe out there today, my brothers and sisters. I literally stumbled upon these pathetic monsters on my way to Motor City Pride…

A Reuters egyik képén pedig az látszik, ahogy az egyik tüntető neonáci a földre vet, és lehugyoz egy izraeli zászlót, de a Fox tudósítása szerint több szivárványszínű lobogót is szétszakítottak az NSM-esek.

 

 

Az NSM rendszeresen tart hasonló provokatív, fegyveres felvonulásokat. Személyi sérülés nem történt.

Previous post

Többen is megsérültek a washingtoni pride felvonuláson

Next post

Világsztárok fesztiválja – Sziget 2019