Kultúra

Nemzeti LMBTQ Művészeti Központ nyílik az Egyesült Államokban

A világhírű San Francisco (SF) Gay Men’s Chorus bejelentette, hogy megnyitja saját LMBTQ Művészeti Központját Kalifornia államban, ahol innentől még több program megszervezésére nyílik lehetősége az LMBTQ közösségnek.

 A kórus egy négyemeletes, művészi érzékelt megálmodott épületet vásárolt meg és kiáltotta ki saját LMBTQ Művészeti Központjává – írja a Gay Star News.

A megvásárolt épület

Az épület megvásárlása nem történhetett volna meg az egyik alapító tag, Terrence Chan nélkül, aki 5 millió dollárt ajánlott fel az épületre. A tervek szerint ő és párja, Edward Sell vezetik majd az intézményt. Több LMBTQ művészeti szervezettel is felveszik majd a kapcsolatot, és meghívják őket, hogy különböző rendezvényeknek adhassanak otthont.

Az LMBTQ Művészeti Központban lehetőség lesz kisebb koncertekre, interjúkészítésre, tanórákra, próbákra, így nem csupán a SF Gay Men’s Chorus otthonául szolgál majd, hanem másoknak is teret adn. Ezzel is segíteni szeretnék az LMBTQ közösség művészeti terének fejlődését – akár más országokból is.

A SF Gay Men’s Chorus 1978-ban alakult. Rendszeresen turnéznak, díjakat nyernek és felszólalnak a HIV-fertőzés megelőzése érdekében is az azóta eltelt négy évtizedben.

SF Gay Men’s Chorus – “Gloria”

http://www.facebook.com/SFGMC The San Francisco Gay Men’s Chorus Ambassadors perform “Gloria” by Randol Alan Bass on tour at the First Congregational Church …

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb