Kultúra

Nemzeti LMBTQ Művészeti Központ nyílik az Egyesült Államokban

A világhírű San Francisco (SF) Gay Men’s Chorus bejelentette, hogy megnyitja saját LMBTQ Művészeti Központját Kalifornia államban, ahol innentől még több program megszervezésére nyílik lehetősége az LMBTQ közösségnek.

 A kórus egy négyemeletes, művészi érzékelt megálmodott épületet vásárolt meg és kiáltotta ki saját LMBTQ Művészeti Központjává – írja a Gay Star News.

A megvásárolt épület

Az épület megvásárlása nem történhetett volna meg az egyik alapító tag, Terrence Chan nélkül, aki 5 millió dollárt ajánlott fel az épületre. A tervek szerint ő és párja, Edward Sell vezetik majd az intézményt. Több LMBTQ művészeti szervezettel is felveszik majd a kapcsolatot, és meghívják őket, hogy különböző rendezvényeknek adhassanak otthont.

Az LMBTQ Művészeti Központban lehetőség lesz kisebb koncertekre, interjúkészítésre, tanórákra, próbákra, így nem csupán a SF Gay Men’s Chorus otthonául szolgál majd, hanem másoknak is teret adn. Ezzel is segíteni szeretnék az LMBTQ közösség művészeti terének fejlődését – akár más országokból is.

A SF Gay Men’s Chorus 1978-ban alakult. Rendszeresen turnéznak, díjakat nyernek és felszólalnak a HIV-fertőzés megelőzése érdekében is az azóta eltelt négy évtizedben.

SF Gay Men’s Chorus – “Gloria”

http://www.facebook.com/SFGMC The San Francisco Gay Men’s Chorus Ambassadors perform “Gloria” by Randol Alan Bass on tour at the First Congregational Church in Santa Cruz, California on Saturday, December 17, 2011. The SFGMC Ambassadors as shown are 100 of the 275 singers in the Chorus and perform benefit concerts across California.

hirdetés
Previous post

A brit melegek több, mint harmada etnikum alapján válogatna társkeresőn

Next post

Választania kellett egy keresztény anyának az egyház és biszexuális lánya között