Hírek

Németország befogadta az első meleg csecsen menekültet

Tegnap, június hatodikán Németország befogadta az első olyan csecsen menekültet, aki az orosz fennhatóság alatt álló kaukázusi köztársaságban folyó üldöztetések elől hagyta el hazáját.

 

A Der Tagesspiegel német napilap tudósítása szerint a férfi beutazását egy nagyon ritkán kiadott humanitárius vízum tette lehetővé, amit Németország csak kivételes esetekben alkalmaz. A férfit előzetesen meghallgatták a moszkvai német nagykövetségen, ezután döntöttek az illetékesek a befogadása mellett.

“Örömünkre szolgál, hogy segítséget nyújthatunk egy ilyen kivételesen súlyos helyzetben”

– nyilatkozták a német külügyminisztérium képviselői a napilapnak. További menekültek is érkezhetnek, három férfit már meghallgattak a követségen, ők hamarosan útnak indulhatnak Németországba.

“A szövetségi kormány minden esetben megvizsgálja, hogy milyen szintű védelem szolgálja a legjobban az érintett személy érdekeit”

– közölték a moszkvai német nagykövetségen.

Miközben az Egyesült Államok megtagadta a vízumot a menekülők elől, addig Németország a harmadik olyan ország, ami a csecsenföldi üldöztetés elől menekülő meleg férfiak befogadása mellett döntött. Korábban Litvánia és Franciaország is jelezte, hogy befogadják az érkezőket. A csecsenföldi helyzet összefoglalója ITT olvasható.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb