Hírek

A németek 83 százaléka támogatja az azonos neműek házasságát

Németországban hangsúlyos szerepet fog kapni a házassági egyenlőség a következő választási kampányban. Angela Merkel kihívójaként a szociáldemokrata (SPD) Marint Schulz előtérbe akarja helyezni a kérdést, és emlékeztetni arra, hogy Merkel ideológiai okokból ellenállt a házasság bevezetésének. A kancellár többször is kijelentette, hogy ellenzi a házassági egyenlőséget.

 

 

Az SPD kancellár-jelöltjeként Martin Schulz ezt akarja majd felhasználni a kampányban. Nem lesz nehéz dolga, mert a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek 83 százaléka támogatja a házassági egyenlőséget, 75 százalékuk pedig teljes körű örökbefogadási jogot is biztosítana számukra.

A többi parlamenti párt, a Zöldek és a Baloldali Párt ugyanakkor emlékeztet arra, hogy az SPD jelenleg is kormányon van Angela Merkel pártjával nagykoalícióban, így álságos ezzel a témával kampányolni. Főleg úgy, hogy már az előző választás idején is “100 százalék egyenlőséget” ígértek, és ha akarták volna, meg tudták volna szavaztatni. A Zöldek szóvivője, Ulle Schauws a ZDF-nek nyilatkozva nem is kertelt:

“A házassági egyenlőséget már rég be kellett volna vezetni Németországban.”

 

Why Is Germany So Divided On Gay Rights?

Check out Discovery GO! http://smart.link/57ae195b47796 Where Is It Illegal To Be Gay? https://www.youtube.com/watch?v=yx5Yv3Tmiwo ” Subscribe to NowThis Wor…

 

 

(GSN)

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb